Dosarul ,,răscoalei“ de la Hunedoara, trimis în instanţă

Maximilian Gânju

Procurorii hunedoreni au pus sub acuzare 25 de suspecţi, toţi participanţi la scandalul din cartierul Micro 6 din Hunedoara, din luna aprilie a acestui an.

Patru dintre inculpaţi rămân în arest preventiv, aceştia fiind consideraţi până la acest moment un real pericol social. Alte zeci de suspecţi au fost amendaţi pentru abateri în timpul conflictului de stradă cu forţele de ordine.
Dosarul în care sunt judecaţi cei 25 de inculpaţi se află pe rolul Judecătoriei Hunedoara, iar cinci angajaţi ai MAI, dar şi IPJ Hunedoara s-au constituit parte civilă. Ancheta complexă a vizat infracţiunile de tulburarea ordinii şi liniştii publice, instigare publică şi distrugere. Ştefan Laco, Ionel Costineanu, Gheorghe Moldovan şi Francisc Moldovan sunt în arest, aceştia fiind consideraţi cei care au dat tonul revoltei împotriva forţelor de ordine. Zeci de suspecţi au fost ulterior ridicaţi de anchetatorii şi duşi la audieri. În urma unei singure acţiuni, peste 20 de suspecţi au fost sancţionaţi contravenţional (valoarea totală a amenzilor în urma descinderii fiind de 49.000 de lei) pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţelor Militare în vigoare.
Potrivit poliţiştilor, scandalul care a dat tonul unor acţiuni similare în ţară, toate oprite de forţele de ordine, a pornit de la un bărbat aflat sub influenţa băuturilor alcoolice. În data de 18 aprilie a.c., bărbatul a fost oprit pentru legitimare şi nu avea asupra sa documentele prevăzute de lege, şi devenise recalcitrant. În acel moment, o parte dintre cei prezenţi în cartierul hunedorean au devenit violenţi şi i-au atacat pe poliţişti. Echipajele au fost nevoite să folosească armamentul şi au fost trase mai multe focuri de avertisment, însă scandalagiii nu s-au supus somaţiilor. Ulterior, trupele speciale ale IPJ Hunedoara au descins, restabilind ordinea. În aceeaşi seară, mascaţii i-au luat pe suspecţi direct din locuinţe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.