ActualitateFlash

Dosarul penal cu autostrada plutitoare s-a mutat la DNA

03 autostradaOana Mihnea

În urma plângerii penale depuse de CNADNR împotriva constructorului SC Salini Impregilo pentru modul defectuos în care s-au executat lucrările pe cei 22 de kilometri ai lotului 3 din autostrada Orăştie-Sibiu, dosarul a ajuns acum la DNA.

Iniţial, plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, însă având în vedere conţinutul şi obiectul sesizării, plângerea a fost trimisă pe masa autorităţii competente. „În acest moment, există o cauză care are ca obiect suspiciuni de fapte care atrag competenţa de soluţionare a DNA. Cauza se află în lucru la DNA-Structura Centrală, fiind începută urmărirea penală «in rem», etapă care nu are caracterul formulării de acuzaţii împotriva vreunei persoane“, se arată într-un răspuns trimis redacţiei noastre de Biroul de Informare şi Relaţii Publice a DNA.
Lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu, între localităţile Cunţa şi Sălişte, este închis circulaţiei până în iunie 2016. S-a ajuns în această situaţie după ce CNADNR a decis ca porţiunea să fie demolată şi refăcută din cauza nerespectării proiectului de execuţie. Lotul cu probleme a costat 137 milioane de euro.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura