FlashPolitica si administratie

Dosarul de la DNA al lui Tiberiu Iacob-Ridzi a fost redeschis

Natalia Bumbac

Tribunalul Hunedoara a aprobat cererea procurorilor anticorupţie de redeschiderea urmăririi penale într-un dosar în care este vizat primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob-Ridzi (foto). Hotărârea instanţei este definitivă.

Abuz în serviciu şi fraudă cu fonduri europene
„În baza art. 335 al. 1, Cod procedură penală confirmă redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr.22/P/2013 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia în ceea ce îl priveşte pe intimatul Iacob-Ridzi Florin Tiberiu, cercetat pentru infracţiunea prev. de art. 13/2 din Legea 78/2000 rap. la art. 248 Codul penal din 1968, art. 18/1 al. 1 din Legea 78/2000. Definitivă”, se arată în minuta instanţei din data de 8 septembrie.
Conform textelor de lege menţionate în decizia instanţei, acuzaţiile pentru care va fi urmărit penal Tiberiu Iacob-Ridzi sunt de abuz în serviciu contra intereselor publice şi de folosirea de documente false, având ca rezultat obţinerea de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene. Aşa cum se prevede în Articolul 18/1 al. 1 din Legea 78/2000 cu următorul conţinut: „Folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi. Celelalte două articole de lege menţionate în minuta tribunalului fac referire la infracţiunea de abuz în serviciu. Surse din anchetă susţin că dosarul în care Iacob-Ridzi a fost pus sub urmărire penală a plecat de la o plângere depusă la DNA în 2013, de către o persoană fizică, din acelaşi an fiind şi numărul de înregistrare al dosarului dat de procurori.
Redeschiderea unui dosar penal se face în situaţia în care procurorii au probe noi sau soluţia de clasare a cauzei este infirmată de procurorul ierarhic superior celui care a dat-o. Pentru a putea relua cercetările, procurorii au nevoie de o confirmare de la un judecător, ceea ce s-a întâmplat şi în acest caz. Tiberiu Iacob-Ridzi este la al patrulea mandat de primar al Petroşaniului.

One thought on “Dosarul de la DNA al lui Tiberiu Iacob-Ridzi a fost redeschis

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura