Dosarele disjunse din ”Gala Bute”, pe rol la Tribunalul Hunedoara

12 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

După o pauză de aproape trei luni, dosarul în care fraţii Adrian şi Miron Gărdean, doi oameni de afaceri din judeţ, sunt acuzaţi de dare de mită, a revenit în instanţă.

La ultimul termen de judecată, din 10 septembrie, magistraţii Tribunalului Hunedoara au acordat un nou termen pentru administrarea probelor din dosar, la data de 2 octombrie. Cauza a fost disjunsă din dosarul supranumit ”Gala Bute”. Afaceriştii hunedoreni sunt acuzaţi de procurorii DNA că în cursul anului 2010 i-au dat mită fostului ministru Elena Udrea, pentru ca aceasta să asigure finanţarea la timp a unor contracte de lucrări încheiate de SC Termogaz Company SA (al cărei administrator era Miron Dorel Gărdean) cu mai multe unităţi administrativ teritoriale în cadrul programului „Schi pentru România”. În dosarul mamă – „Gala Bute”, Adrian Gărdean (foto) a avut calitatea de martor denunţător, iar Elena Udrea a fost condamnată definitiv la şase ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi abuz în serviciu.
Dosarul în care fraţii Gărdean sunt judecaţi pentru dare de mită nu este singurul disjuns din ”Gala Bute”. Şi cauza în care este cercetat Cornel Resmeriţă, fostul primar al municipiului Lupeni, pentru abuz în serviciu, a plecat de la ancheta declanşată faţă de fostul ministru Udrea. În acelaşi dosar mai sunt judecaţi Cristofor Condoiu, la data comiterii faptei – şef al Biroului de achiziţii din Primăria Lupeni şi Miron Gărdean, pentru abuz în serviciu şi instigare la comiterea acestei infracţiuni. Dosarul a fost suspendat în luna februarie 2018, la cererea fostului edil, din motive medicale. Între timp, au fost efectuate mai multe expertize medico-legale care demonstrează că Resmeriţă are probleme de sănătate, însă poate participa la proces, cu condiţia să i se asigure o ambulanţă. Cauza se află pe rolul Tribunalului Hunedoara, următorul termen fiind stabilit pentru 4 noiembrie. Fostul primar al municipiului Lupeni este acuzat că a prejudiciat bugetul local prin supraevaluarea unor lucrări făcute în Staţiunea Straja, de firma lui Gărdean, banii fiind asiguraţi prin programul ”Schi pentru România”. (N. Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii, 13.09.2018

Vorbesc cârcotaşii că un primar din judeţ o duce foarte bine de la un timp, dovadă că banii pe care...

Dosarul cu marca înregistrată ”Părintele Arsenie Boca” revine în instanţă

Curtea de Apel Bucureşti va judeca în data de 18 septembrie apelul din dosarul în care Episcopia Devei şi Hunedoarei...

Se pot cere despăgubiri pentru electrocasnicele arse în urma incidentelor din reţea

Persoanele a căror aparatură electrocasnică se deteriorează în urma incidentelor produse în reţeaua de alimentare cu curent electric pot cere...

Închide