Actualitate

Dosar penal şi amenzi usturătoare pentru munca la negru

Cristina Ghenea

Inspectorii de la ITM Hunedoara au descoperit încă trei cazuri de muncă la negru la noi în judeţ. Unul dintre angajatori s-a ales cu dosar penal.

La fel ca şi anul trecut, principala ţintă a reprezentanţilor ITM sunt şi în acest an, cei care muncesc fără forme legale. Doar în ultima săptămână, inspectorii au depistat şapte pesoane angajate la negru la firma care se ocupă de lucrările de modernizare a Colegiului Naţional Decebal, din Deva.
„Administratorii firmei respective se bazau pe faptul că există sistem de pază la intrarea în liceu, iar corpurile de clădire sunt vaste şi este greu de ajuns în toate punctele de lucru organizate. Cu toate impedimentele avute, inspectorii au reuşit să depisteze cele şapte persoane care lucrau la negru“, a declarat Horia Iacob Raţiu, şeful ITM Hunedoara. Şi pentru că, potrivit legii, pentru mai mult de cinci angajaţi fără forme legale, angajatorul riscă să fie cercetat penal, inspectorii au depus o plângere împotriva patronului firmei respective. Mai mult, şeful ITM a adăugat că tot în ultima săptămână, o societate din Hunedoara a fost amendată cu suma de 10.000 de lei, după ce s-a descoperit că unul dintre angajaţi nu avea încheiate formele legale de muncă, iar inspectorii au mai descoperit nereguli şi la o asociaţie nonprofit, care de asemenea, trebuie să plătească 10.000 de lei, pentru munca la negru.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.