Actualitate

Dosar penal pentru braconaj

03 ursNumeroase capcane găsite în zona Uricani i-au pus în alertă pe jandarmi şi pădurari, aceştia suspectând că pe acolo se braconează. Poliţiştii au deschis un dosar penal şi fac cercetări pentru a da de urma braconierilor.
Răsturnare de situaţie în cazul ursului rămas captiv într-un gard de sârmă din zona Balomir dintre Lupeni şi Uricani. Proprietarul terenului pe care a fost descoperit animalul sălbatic este suspectat de braconaj. Animalul s-a încurcat într-un gard de sârmă şi a rămas captiv timp de 10 ore, până când a putut fi eliberat. La o examinare atentă, jandarmii au descoperit că ursul era prins într-un laţ mascat foarte bine de gardul de sârmă, iar braconierul a vrut astfel să-şi ascundă capcana. Jandarmii montani au descoperit şi alte capcane în zonă şi-l suspectează pe localnic de braconaj. În baza probelor adunate de la faţa locului după eliberarea ursului, jandarmii au sesizat Poliţia Uricani, care a început cercetările în cauză.
„La sesizarea jandarmilor, pentru că ei sunt competenţi pe această linie, s-au găsit laţuri specifice activităţilor de braconaj. Principalul suspect ar fi chiar proprietarul terenului. S-a înregistrat dosar penal şi se fac cercetări pentru luarea măsurilor legale”, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Capcanele puse de braconieri nu erau pentru urşi, ci pentru vânat mai mic. „Cel care a pus laţurile, erau destul de multe, nu urmărea el să prindă urşi. Erau pentru iepuri, vulpi, vânat mai mic, dar a căzut în laţ ursul. Cel mai probabil s-a speriat când a văzut ursul prins în laţ şi atunci a dat alarma. A încercat el să bălmăjească ceva pe acolo, că sârma cu care a făcut laţul (n.r. capcana) era desprinsă din gard, însă problema este că s-au găsit mai multe laţuri”, spun unele surse din rândul anchetatorilor. Dacă va fi găsit vinovat de braconaj, la finalul anchetei derulate de Poliţia Uricani, suspectul ar putea face închisoare. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura