Domnilor, mai pricepem…

1 octombrie 2009 | 1 Comentariu | Publicat in: Fara bascalie

poza-gruian-color4M-am abţinut să scriu despre criza politică, eram curios în cât timp se rezolvă. Mă gândeam că de data asta, Geoană va deveni bărbat şi va decide ieşirea de la guvernare.
Să ne înţelegem: acest guvern este nefuncţional, indiferent ce se va întâmpla cu Dan Nica. Chiar şi în ipoteza în care mieunatul pe la uşi prim-ministeriale va fi eficient şi ministrul de Interne va fi primit înapoi pe post, acest guvern nu va mai funcţiona. Chiar dacă Băsescu nu îl va mai revoca pe Nica, acceptând astfel, rugăminţile pesediste de a-şi dovedi rolul de mediator (hilar – Băsescu şi medierea…), acest guvern nu va mai funcţiona. Nu este nevoie să te pricepi la politică, ci să ai puţin bun-simţ. Acest guvern nu a funcţionat de fapt niciodată, decât la împărţirea funcţiilor, în rest, a fost doar o perpetuă hărţuire, cu punctul culminant atins, firesc, odată cu apropierea alegerilor prezidenţiale. Această guerillă politică în care este invitată la guvernare chiar şi Opoziţia, de către două partide care au peste 70 la sută, mi se pare lipsită de un conţinut real. Nu că nu ar exista miză, ci prin modul de desfăşurare.
Jocul de-a uite, ministrul, nu e ministrul, pertractările pesediste, amânările pedeliste, apariţia lui Videanu, care să spună enorma aberaţie că PSD e de vină, după ce Boc a declanşat totul, sfaturile lui Băsescu şi răbdarea sa jucată, prin comparaţie cu râvna lui de altă-dată de a schimba miniştri, totul nu face decât să arate că de fapt e un tur de forţă, prin care cei doi, cică aliaţi, dau naştere unui tămbălău naţional, ca să ia câteva procente la prezidenţiale.
Dar, repet concluzia – totul va merge la fel de prost, redresarea economică va fi lăsată pentru următorul guvern, acum, guvernarea Tăriceanu apare ca extrem de performantă, mai ales, dacă ar fi fost lipsită de intervenţiile lui Băsescu şi ale Elenei Udrea.
Acest guvern e mort şi îngropat.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. alupigus spune:

    gruiane, la cat de lichea penelista esti, nici nu ma miram sa nu lauzi guvernarea tariceanu. ai dreptate cu actualul regim, e de cocos, dar nici cu liberalii tai nu mi-e rusine. si ca sa pastrezi si tu o aparenta urma de independenta, lasa macar consiliul judetan unde te-a adus tatuca molot, cu care faci afaceri prin intermediul firmei tale. la cj esti bagat, cu ei faci afaceri, ba mai scrii si la ziarul lui molot. plus ca apari si la televiziunea lui molot. cred ca esti un pestisor prea mic pentru astia de la DNA, macar sa te sperie un pic. macar esti sluga la un singur stapan…….

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Cantină insalubră pentru săracii Petroşaniului

Asistaţii social din Petroşani, care beneficiază de hrană la cantina socială (foto) sunt în pericol, din cauza clădirii insalubre în...

Sindicaliştii au pichetat sediile partidelor

Reprezentanţi ai sindicatelor din toată sfera bugetară, constituite în Alianţa Bugetarilor, au protestat, ieri, împotriva demagogiei politice şi împotriva faptului...

SMURD ajunge şi la Lunca Cernii

Asociaţia Salvital, care administrează serviciul SMURD, va avea noi membri. Dacă numeroase primării cu pretenţii au rămas datoare cu miliarde...

Închide