Dominaţie deveană la naţionalele de gimnastică pentru junioare

11-gimnastica-23-octombrie-pagina-11Ovidiu Mănăstire

Gimnastele de la CNS Cetate Deva au cucerit 12 medalii la campionatul naţional individual al junioarelor I şi II, disputat la sfârşitul săptămânii trecute la Sala Sporturilor din Deva. Olivia Câmpian (foto în mijloc) a fost vedeta acestei întreceri, sportiva deveancă câştigând patru medalii de aur şi una de argint.

Două devence învingătoare la individual compus
Început vineri, cu întrecerile de la individual compus, campionatul naţional individual al junioarelor I şi II a scos în evidenţă o dominaţie deveană, în special la junioarele mari. Olivia Câmpian (CNS Cetate Deva) a câştigat întrecerea de la individual compus a junioarelor I, cu un punctaj de 56.700, fiind urmată pe podium de Laura Iacob (CSM Oneşti), cu 56.300 şi Ioana Crişan (CNS Cetate Deva), cu 56.150. La junioarele mici, primele trei locuri la individual compus au fost adjudecate, în ordine, de Miruna Cazan ( CS Dinamo Bucureşti), Luiza Popa (CS Farul Constanţa), Cristina Vesa (CSM Arad), la junioare II – nivel 3 şi Camelia Anghel (CSA Steaua Bucureşti), Ioana Stănciulescu (CS Farul Constanţa), Iulia Berar (CSM Arad), la junioare II – nivel 4.

10 din 12 medalii în finalele pe aparate
În finalele pe aparate, devencele au făcut legea la junioare I, cucerind 10 din cele 12 medalii. Olivia Câmpian şi-a adjudecat aurul la paralele, bârnă şi sol şi argintul la sărituri, Denisa Golgotă a cucerit aurul la sărituri şi argintul la sol, Ioana Crişan a câştigat medaliile de argint la bârnă şi paralele şi bronzul la sărituri iar Carmen Ghiciuc a reuşit bronzul la paralele. Celelalte medalii din finalele pe aparate la junioare I i-au revenit Laurei Iacob (CSM Oneşti), care a cucerit bronzul la bârnă şi sol.

Constanţa şi Arad, lidere la junioare mici
La junioarele mici, lupta în finale pe aparate s-a dat între gimnastele din restul cluburilor prezente la întrecere. Astfel, CSM Arad a cucerit două medalii de aur, două de argint şi una de bronz, CS Farul Constanţa şi-a adjudecat trei medalii de aur, una de argint şi una de bronz, iar CSŞ Focşani a câştigat o medalie de argint şi trei de bronz. Au mai urcat pe podium gimnastele de la CSA Steaua Bucureşti (un aur şi un argint), CS Dinamo Bucureşti (un aur şi un argint), CSŞ Bârlad (un aur şi un argint), CSŞ Steaua Bucureşti (un argint şi un bronz), CSŞ 1 Constanţa (un argint) şi CSŞ 7 Dinamo Bucureşti (un argint).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare