ComunitateFlash

Doi profesori, eliminaţi din examen pentru copiat

Carmen Cosman

Doi profesori hunedoreni au fost eliminaţi de la examenul de titularizare, după ce au fost prinşi în timp ce încercau să copieze. Alte 182 de cadre didactice înscrise la examen nu s-au prezentat.

I-a căzut telefonul pe jos
Examenul de titularizare s-a dovedit prea greu pentru două cadre didactice hunedorene, care susţineau testarea la centrul de la Şcoala Europeană „Andrei Şaguna”. Unul dintre cei doi profesori a fost atât de ghinionist, încât i-a căzut telefonul mobil din bancă, chiar în timpul controlului. Al doilea dascăl a fost prins cu fiţuicile asupra lui. Profesorii nu au ţinut cont că, oricum, examenul de titularizare a fost monitorizat cu camere video, după modelul bacalaureatului.

Au lipsit de la examinare
Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Hunedoara, Alexandru Lăutaru, la examenul de titularizare s-au înscris 849 de candidaţi, însă nu toţi s-au prezentat la probele de ieri. Astfel, au fost absente 182 de cadre didactice, din care nouă pentru că nu au adus adeverinţă că au promovat examenul de licenţă. Titularizarea s-a desfăşurat în două centre de examinare, unul amenajat la Şcoala „Andrei Şaguna”, iar cel de-al doilea, la Grupul Şcolar „Grigore Moisil”, ambele din  Deva. Ca să poată promova examenul, profesorii trebuie să obţină minimum nota 7. Concurenţa este acerbă, pentru că s-au scos la concurs doar 95 de posturi, pentru care s-au luptat cei 849 de candidaţi.
Anul acesta este ultimul în care titularizarea se mai desfăşoară în această formulă. Începând de anul viitor, examenul va fi susţinut la şcoli, şi fiecare unitate de învăţământ îşi va stabili propria politică de personal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura