Doi hunedoreni medaliați cu argint în Portugalia

Echipajul alcătuit din frații Adrian şi Vic­tor Stepan, ambii lansați în marea per­for­man­ță de la la Clubul Nautic din Hu­ne­doara, unde au fost pregătiți de Ioan Dră­goi, au reușit o mare performanță pentru sportul pe apă din județul nostru. Astfel, cei doi au câștigat medalia de argint în proba de canoe dublu juniori pe 1.000 m, la Cam­pi­o­na­tele Mondiale de kaiac-canoe pentru ju­ni­ori şi tineret (U23) care se desfășoară în a­ceste zile la Montemor-o-Velho (Portugalia).
Adrian şi Victor Stepan au fost cro­no­me­traţi cu timpul de 3 min. 44 sec și 9 sutimi, fiind devansaţi de ruşii Dumitru Rotaru şi Vladimir Afonin care au avut un timp mai bun cu aproape două secunde.
La junioare kaiac simplu, pe 1.000 m, Nadia Haidar, legitimată la LPS Cetate Deva, pregătită de prof. Alexandru Mure­șan, a ocupat locul patru cu timpul de 4:13.46 în finala A și este calficată alături de Georgiana Belibou în finala A la kaiac dublu pe distanța de 500m. Chiar dacă cele două sportive din România sunt mai mici ca vârstă comparativ cu adversarele lor, tre­buie să apreciem faptul că sunt calificate între primele 9 echipaje din lume.
În proba similară masculină, Darius Zaharia a sosit pe locul al şaselea (timpul înregistrat fiind 3:42.83), iar Cosmin Niţu
s-a clasat pe același loc la în proba de canoe simplu juniori (4:06.31).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.