ActualitateFlash

Doi hunedoreni, în topul celor mai bogaţi români

Livia Botici

Gheorghe Grec (foto dreapta), patronul hotelului Germisara, din Staţiunea Geoagiu-Băi şi Alin Alexandru Popa (foto stânga), fondatorul Edy Group, sunt cei mai bogaţi hunedoreni. Cei doi se află în topul „Forbes 500 de miliardari români”, fiind deţinătorii unor averi de zeci de milioane de euro.

Averea lui Gheorghe Grec a scăzut

Milionar în euro, Gheorghe Grec ocupă locul 198 în topul celor mai bogaţi români. În vârstă de 61 de ani, hunedoreanul are o avere, estimată de organizatorii topului, la aproape 28 de milioane de euro. Prima dată, afaceristul s-a făcut cunoscut în industria berii, dar odată cu vânzarea Bere Mureş către Heineken, s-a reprofilat spre domeniul hotelier. Contravaloarea contractului de vânzare a Bere Mureş i-a adus acestuia suma de 180 de milioane de euro, bani pe care i-a împărţit cu mai mulţi asociaţi. Câştigul său, de pe urma afacerii cu bere, a fost investit în achiziţionarea hotelului Germisara din Geoagiu-Băi, judeţul Hunedoara. Faţă de ediţia de anul trecut al topului „Forbes 500 de miliardari români”, Gheorghe Grec se află în picaj liber, averea sa, înjumătăţindu-se. În anul 2009, hunedoreanul era cotat pe locul 160, având o avere de 55 de milioane de euro.

Alin Popa avansează în top

La numai 39 de ani, Alin Alexandru Popa, fondatorul Edy Group, este în plină ascensiune pe piaţa transportatorilor din România. Potrivit celor care au organizat acest top, brădeanul deţine o avere de aproape 19 milioane de euro. Anul acesta, Alin Alexandru Popa se află pe locul 266 în topul „Forbes 500 miliardari români”. La începutul anilor ‘90, atunci când a intrat în afaceri, milionarul de acum avea câteva camioane cumpărate la mâna a doua, cu care efectua transport intern pentru o companie de băuturi răcoritoare. Astăzi, Edy Group deţine peste 1.200 de TIR-uri, cu care se efectuează transport intern şi internaţional, pentru diferite companii. Comparativ cu topul realizat anul trecut, Alin Alexandru Popa se află în plină ascensiune, reuşind să se ridice de pe locul 391, pe care îl ocupa în 2009, pe poziţia 266, pe care o ocupă astăzi. De asemenea, şi averea sa a crescut cu 5 milioane de euro, într-un singur an.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura