Doi hunedoreni, cercetați penal pentru comercializarea ilegală de petarde

26 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Eveniment

Poliţiştii hunedoreni continuă activitățile de control, în cadrul acțiunii naționale „FOC DE ARTIFICII”, în desfășurrte în perioada 23 noiembrie 2020 – 10 ianuarie 2021, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Hunedoara.

În timpul acţiunilor de control, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme Explozivi si Substanțe Periculoase Hunedoara au identificat în flagrant, pe raza municipiului Hunedoara, un bărbat în vârstă de  39 de ani, din municipiul Hunedoara, care deținea  și comercializa în mod ilegal către publicul larg 20 kg. de articole pirotehnice din categoria celor interzise, (categoria F2). În cauză, poliţiştii  efectuează cercetări, pentru comiterea infracțiunilor de ,,orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” și ,,comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, fapte prevăzute de Legea 126/1995 Rep., privind regimul materiilor explozive.

În cadrul aceleiaşi acţiuni – se arată în comunicatul Poliției – a fost depistată în flagrant o tânără în vârstă de 23 de ani, din municipiul  Hunedoara, care deținea  și comercializa în mod ilegal, către publicul larg,  320 de kg. de articole pirotehnice din categoria F 2 și F3. Şi în acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal şi au luat măsura confiscării materialelor  pirotehnice comercializate ilegal.

Poliția precizează că articolele pirotehnice din clasele superioare (F2 și F3) sunt destinate comercializării către pirotehnicieni, fiind interzise la comercializare către publicul larg. (M. Crivăț)       

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trimis în judecată pentru fraudarea fondurilor europene

Un bărbat care lucra, în urmă cu şase ani, pentru o firmă spaniolă a fost trimis în judecată de pro­curorii...

Primăria Deva alocă din nou bani pentru echipamente medicale la Spitalul Judeţean

Consiliul Local al Municipiului Deva a aprobat suma de 85.000 de lei de la bugetul local pentru dotarea cu aparatură...

Bulina albă

Ileana Berki, profesor de canto, compozitor şi interpret, din Vulcan Pentru că a găsit o soluţie de a-i colinda pe...

Închide