Comunitate

Doi elevi hunedoreni, admiși la Harvard

Elevul Alexandru Raul Todoran (foto stânga), de la Liceul Teoretic „Aurel Vlaicu” din Orăştie, a fost admis pen­tru a-şi continua studiile la Uni­ver­si­tatea Harvard, din Statele Unite ale Americii, tânărul fiind cunoscut pentru rezultatele remarcabile pe care le-a obţinut la diverse competiţii naţionale şi internaţionale de informatică.

„Oameni de la ce ai de învățat”
Alexandru este membru al Lotului naţional de informatică, împreună cu care a câştigat anul trecut o medalie de argint la Olimpiada internaţională de informatică de la Szeged (Ungaria) şi locul III şi medalia de aur la Olimpiada de Informatică a ţărilor din Europa Cen­trală, la Magdeburg (Germania). „Admi­terea la o universitate foarte bună a reprezentat un obiectiv important pen­tru mine şi se cunoaşte faptul că în Statele Unite sunt facultăţi foarte bune. Faptul că este Harvard îţi oferă posi­bi­litatea să întâlneşti personalităţi şi oa­meni de la care ai ce învăţa”, a declarat Alexandru Todoran. El a arătat că pentru admitere a depus un dosar însoţit de rezultatele pe care le-a obţinut şi de mai multe eseuri care îl recomandă, sus­ţi­nând şi un examen SAT (Standardized Achievement Test) cunoscut sub nu­mele de „Bacalaureatul american”, pe care l-a promovat. Informaţia privind admiterea la Universitatea Harvard a fost făcută publică, vineri, de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Alin Ţambă, în cadrul unei şedinţe a instituţiei administrative, el apre­ciind că admiterea elevului din Orăştie la prestigioasa universitate din SUA reprezintă o performanţă deo­sebită.
„Este o performanţă deosebită pentru învăţământul hunedorean. Chiar dacă unii, în afirmaţii publice spuneau că şcoala românească scoate tâmpiţi, iată că reuşim să le arătăm că, în judeţul Hunedoara, şcoala românească scoate copii buni. Este o performanţă deo­se­bită pentru judeţul nostru ca Alexandru Todoran, elev al Liceului Aurel Vlaicu din Orăştie, să fie acceptat ca student la Harvard, una dintre cele mai presti­gi­oase şi importante instituţii de învăţă­mânt superior din lume”, a declarat vice­preşedintele CJ Hunedoara.

Din Valea Jiului
La rândul său, inspectorul şcolar ge­neral al judeţului Hunedoara, prof. Maria Ştefănie, a arătat că, din informaţiile pe care le deţine, Alexandru Todoran este primul elev din judeţ care a fost admis la Universitatea Harvard. „Alexandru a fost admis la Universitatea Harvard pe baza rezultatelor excepţionale pe care le-a obţinut, în timp. Cred că este primul elev din judeţ care a înregistrat o asemenea performanţă. Din câte ştiu, mai are răspunsuri pozitive şi de la alte uni­versităţi din Paris şi SUA”, a declarat Maria Ştefănie.
Pentru performanţele sale, Alexandru Todoran a fost premiat, în septembrie anul trecut, de Consiliul Judeţean Hunedoara, cu 10.000 de lei.
Și Amira Abugararah (foto dreapta), elevă a Liceului Tehnologic „Mihai Viteazul” din Vulcan, a fost admisă la Harvard. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura