Comunitate

Doctorul Gheorghe David a trecut în nefiinţă

Maximilian Gânju

Gheorghe David (foto), fost primar al municipiului Petroşani, a murit în urma unei lungi suferinţe. Medic de profesie, Gheorghe David, după ce a ieşit din politică, a preluat conducerea unei clinici private din municipiu.
Primar al municipiului Petroşani între anii 2000-2004, Gheorghe David era foarte apreciat ca medic radiolog şi a ajuns în administraţia publică locală din postura de director al Spitalului de Urgenţă Petroşani. Doctorul David a murit duminică, într-un salon al Spitalului de Urgenţă Petroşani, după ce revenise din Bucureşti, unde a suferit o operaţie chirurgicală. Fostul primar se lupta cu o boală necruţătoare de mai bine de un an de zile. Un mare fan al fotbalului, Gheorghe David a fost şi medicul echipei Jiul Petroşani în perioada de glorie a clubului emblemă din Vale. Din anul 2006, fostul primar a ieşit din politică, demisionând din PSD, partid care l-a şi propulsat în funcţia de conducere a Petroşaniului. Doctorul David a fost recompensat pentru activitatea sa în medicină şi „pentru remarcabila sa contribuţie în slujba comunităţii” cu titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Petroşani.
Gheorghe Ioan David se năştea în urmă cu 73 de ani în comuna Obreja din judeţul Caraş-Severin şi a ajuns în Petroşani ca medic la Spitalul Raional Petroşani, acum mai bine de 45 de ani. De-a lungul anilor, fostul primar a mai fost recompensat pentru meritele sale cu Medalia de Aur a Universităţii Tehnice Petroşani, Ordinul Meritul Sanitar sau Crucea Patriarhală.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura