Dobra: final de an rodnic

Magdalena Şerban

După un an în care cuvântul de ordine a însemnat investiţii, conducerea comunei Dobra se bucură de un moment de respiro. Vrea să-l împartă cu comunitatea, aşteptând colindătorii, indiferent de vârstă.

„Am pregătit 385 de daruri pe care le vom oferi copiilor de la grădiniţă şi până la clasa a VIII-a. Elevii din Dobra vor face o serbare de final de an, la căminul cultural din localitate, iar ceilalţi o vor organiza în cadrul unităţilor de învăţământ unde frecventează cursurile. Nimeni nu va pleca acasă fără surpriza de la Moş Crăciun. Totodată, anunţ cetăţenii că uşa primăriei este deschisă pentru toţi colindătorii, iar tradiţia ne-am dori să ne fie dusă mai departe atât de către prichindei, cât şi de către adulţi. Unele obiceiuri au rămas nealterate, dar altele s-au pierdut, în timp. La noi încă se mai face Balul Dubaşilor, de exemplu. În 25 decembrie, chiar de Crăciun, urmează să se ţină la Dobra. De Anul Nou, seara de după Revelion, se desfăşoară la Mihăieşti. Fiecare ceată de dubaşi se ocupă de zona ei. Organizarea le aparţine. Revelion în stradă nu practicăm, deoarece lumea are preferinţe diverse legate de petrecerea nopţii dintre ani. Unii merg pe la restaurante, alţii aleg să se distreze cu prietenii, pe acasă sau în deplasare, deci planuri fiecare îşi face în funcţie de cum simte şi de ce cheltuieli implică sau nu”, a arătat Ovidiu Pădurean (foto), primarul comunei Dobra.
Despre 2019, acesta are cuvinte frumoase, considerându-l decent din punct de vedere bugetar şi rodnic datorită investiţiilor aflate în implementare din fonduri europene nerambursabile sau câştigate pe linie guvernamentală. „Sperăm ca şi pe viitor să primim bani pentru modernizări. Noi vom întocmi proiecte, nici nu se pune problema, dar să avem şi posibilitate de finanţare pentru ele. Mergem mai departe în 2020 cu materializarea celor demarate pentru obiective precum drumuri, apă-canal, şcoala din satul principal etc. Trebuie să finalizăm ce avem deja prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II şi aşteptăm să ia startul PNDL III”, a mai spus primarul comunei Dobra.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.