Densuş: Investiţiile vor continua şi în 2020

Magdalena Şerban

În 15 decembrie, de la ora 16, la căminul cultural din localitatea Peşteana, administraţia publică din Densuş va organiza o seară de colinde. Nici cei mici nu sunt lăsaţi la o parte, urmând să fie vizitaţi de Moş Crăciun la serbarea pe care fiecare unitate şcolară o va avea cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

„Vom împărţi 120 de daruri, sub formă de pacheţele, preşcolarilor şi şcolarilor. Cei mari sunt aşteptaţi la spectacolul de colinde din a cărui program artistic fac parte copiii de la şcoală, elevi ai Liceului de Arte „Sigismund Toduţă“ din Deva, Petruţa Tihulcă şi grupul de colindători de la Sălaşu de Sus. Le asigurăm transport celor care locuiesc în restul satelor comunei şi vor să ia parte la manifestare. Nu lăsăm oamenii pe drumuri. Am ales lăcaşul de la Peşteana pentru că a beneficiat de lucrări de modernizare şi reabilitare realizate din fonduri europene nerambursabile şi am vrut să şi inaugurăm, în acest fel, căminul cultural de aici. De Revelion nu vom organiza nimic, fiind mai bine ca fiecare să-şi facă rostul acolo unde şi cum îşi doreşte”, a afirmat Adrian Vîrtopean (foto), primarul comunei Densuş.
Important de ştiut este că programele investiţionale care nu s-au concretizat în întregime în acest an continuă în 2020. Printre ele se numără drumurile şi străzile comunale aflate în proces de modernizare, apoi finalizarea lucrărilor de reabilitare a căminului cultural din satul Peşteniţa, a celui din Hăţăgel, care se află pe ultima sută de metri, la Ştei se va încheia tot în luna decembrie, iar cele de la Poieni şi Densuş rămân pentru la anul. Proiectul accesat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL II) pentru drumuri şi poduri comunale îşi aşteaptă autorizaţia de construire, în primăvară fiind totul pregătit pentru a purcede munca în teren. Şi introducerea punctelor publice de Internet wireless gratuit este în fază avansată cu implementarea. Aparatura e montată, s-a tras fibra optică, deci mult nu mai e. Finanţarea vine de la Comisia Europeană, sub formă de voucher.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.