Doar caloriile în plus îngraşă?

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

E bună întrebarea, pentru că ştim cu toţii că sunt şi alţi factori mari şi tari care ne îngraşă (nu pe toţi, dar asta nu înseamnă că aceia care nu se îngraşă rămân sănătoşi).
Unul demn de amintit ar fi: E-urile din alimente. Aceste substanţe chimice sunt denumite obezogene şi au o proprietate: determină organismul să stocheze grăsimile ori prin creşterea de adipocite (celule de grăsime) ori prin mărirea dimensiunilor acestora. Mai există şi varianta când aceste substanţe influenţează pofta de mâncare, volumul alimentelor consumate dar şi modul în care corpul poate să ardă caloriile. Cele mai incriminate substanţe sunt, după cum aţi auzit, antibioticele şi hormonii din carne. Reziduuri din aceste chimicale au fost găsite în probele de carne, aşa că, gândiţi-vă de două ori înainte când vă atrage bucata de carne (rozalie şi suculentă) din magazin. Aromele artificiale şi naturale sunt produse ieftine iar potenţatorii de aromă ca glutamatul monosodic ne afectează pofta de mâncare, determinându-ne să mâncăm mai mult şi mai mult… Cantităţi mici de pesticide consumăm aproape zilnic fără să ne dăm seama (din păcate), perturbând hormonii care controlează greutatea. Să nu uităm îndulcitorii artificiali care afectează echilibrul bacteriilor intestinale… toate acestea încet, încet, nu numai că ne îngraşă, dar ne şi îmbolnăvesc.

(Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.