Doar 3 cazuri de Covid printre sportivii care au ajuns la Tokyo

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) ,Thomas Bach, a cerut gu­ver­nului Japoniei ca sportivii participanţi la Jocurile Olimpice să se bucure de o primire călduroasă la Tokyo, pentru că au aderat la protocoalele stricte anti COVID-19 cu scopul de a evita răspândirea noului coronavirus.
„Cer poporului japonez să primească cu căldură pe sportivii din toată lumea, care, la fel ca ei, au depăşit atâtea provocări, s-au antrenat din greu ani de zile şi care tânjesc după acest moment”, a spus Bach, care a subliniat că au existat doar trei cazuri pozitive între cei 8.999 de sportivi care au intrat în Japonia.
Jocurile Olimpice „vor fi istorice din multe motive diferite”, de la amânarea fără pre­ce­dent cu un an, la provocările cu care s-au con­fruntat şi atenţia cu care vor fi urmărite întrecerile la televizor de către miliarde de oameni.
O mare parte a japonezilor este îngrijorată de desfăşurarea Jocurilor şi de potenţialul de a deveni un focar de infecţii într-un mo­ment de reducere a cazurile de COVID-19 în capitala japoneză, o preocupare împărtăşită de experţii în sănătate care sfătuiesc guver­nul japonez.
Organizatorii îşi menţin poziţia de a des­fă­şura Jocuri ”sigure” pe fondul unor restricţii sanitare stricte care au afectat pregătirile pentru eveniment, inclusiv scoaterea de pe dru­murile publice ale ştafetei torţei olimpice la Tokyo. Festivitatea de deschidere a Jo­cu­rilor Olimpice va avea loc pe 23 iulie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.