ActualitateFlashPolitica si administratie

Aparatură medicală pentru Maternitatea din Deva

Adriana Năstase

Asociaţia “Salvaţi Copiii” donează Ma­ter­nităţii din Deva aparatură medicală complexă: sistem de resuscitare şi incubator, pentru com­partimentul de terapie intensivă neonatală
Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva, singura cu linie de gardă şi cu com­partiment de terapie intensivă neonatală din judeţul Hunedoara, va fi dotată cu aparatură medicală performantă, în valoare totală de 40.800 de euro, care să îi ajute pe medici să intervină rapid în cazurile cu patologii severe şi prematuritate.

Sistem de resuscitare
Donaţia a fost prezentată în cadrul unei con­fe­rinţe de presă organizată ieri, la sediul Con­siliului Judeţean Hunedoara. Astfel, medicii vor avea la dispoziţie un sistem de resuscitare, un incubator Hibrid, o lampă de fototerapie, patru pulsoximetre şi 100 de senzori pentru acestea.
Rata mortalităţii infantile în judeţul Hune­doara este sensibil mai ridicată decât media pe ţară şi anume 7,3 la mia de copii născuţi vii, faţă de 5,8.
„Este bine cunoscut faptul că prematuritatea reprezintă principalul factor de mortalitate perinatală iar, din păcate, numărul naşterilor premature este în continuă creştere. Fără aparatură performantă nu am putea interveni prompt şi pentru acest lucru vă mulţumim”, a declarat dr. Emil Stoica, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva.
Gabriela Alexandrescu, preşedinte executiv “Salvaţi Copiii România”, a explicat necesitatea de a continua dotarea maternităţilor, precum şi a secţiilor de terapie neonatală şi de pediatrie, în contextul crizei: “Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja pro­ble­me cronice, printre care cele legate de fi­nan­ţarea deficitară şi de dotarea precară cu apa­ra­tură medicală performantă. Componenta de in­tervenţie este vitală atât în maternităţi, cât şi în comunităţi şi ne bazăm în continuare pe spri­jinul dumneavoastră”, a declarat Gabriela Alex­an­drescu.
În cadrul programului naţional de reducere a mortalităţii infantile, au fost investiţi apro­xi­mativ 6 milioane de euro în dotarea a 100 de maternităţi, secţii de nou-născuţi şi secţii de pediatrie din toate judeţele ţării, cu peste 830 de echipamente medicale, care au ajutat la supravieţuirea a peste 100.000 de copii.

Pediatrie modernă
„Echipamentele vor contribui la îmbu­nă­tă­ţirea serviciilor medicale oferite de personalul care îşi desfăşoară activitatea în cadrul secţiei. Din păcate, rata mortalităţii infantile în judeţul Hu­nedoara este mai mare decât media na­ţio­nală, de aceea şi noi, administraţia judeţeană, vom depune toate eforturile pentru a asigura servicii medicale de calitate! Spitalul din Deva va avea una dintre cele mai moderne Secţii de Pediatrie din ţară şi o maternitate în care se va putea interveni rapid în cazurile cu patologii grave. Le mulţumim reprezentanţilor organi­za­ţiei Salvaţi Copiii pentru sprijin”, a declarat pre­şedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.