Doar 2.330 de absolvenţi de liceu s-au înscris la BAC

Anamaria Nedelcoff

Deşi oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Hunedoara se aşteptau la aproximativ 3.000 de candidaţi la cea de-a doua sesiune a  bacalaureatului, absolvenţii de liceu s-au prezentat cu aproape 700 mai puţini la examen.

„S-au înscris la Bac 2.330 de elevi, iar fiecare va susţine disciplina la care a picat. Noi ne aşteptam la aproximativ 3.000 de candidaţi, plus că i-am pus în calcul şi pe cei care şi-au luat corigenţele acum. I-am mai vizat şi pe cei care au picat anul trecut, dar şi din aceştia au venit numai 40 la sută. Eu cred că, în cazul lor, foarte mulţi sunt plecaţi la muncă în străinătate, fiindcă la noi nu poţi face mare lucru fără o diplomă de bacalaureat”, a precizat Marta Mate, purtătorul de cuvânt al ISJ.
Mai mult, Marta Mate precizează că elevii nu prea şi-au dat interesul nici pentru programul de pregătire, organizat de toate şcolile din judeţ pe perioada verii. ”În fiecare şcoală din judeţ au fost programe de pregătire, dar ei nu s-au prezentat, nici din cei care s-au înscris pe liste. Dar sunt deja majori, au o viziune asupra vieţii, este decizia lor. Cred că un rol important îl are şi familia, pentru că bunăvoinţă din partea cadrelor didactice a existat”, mai spune purtătorul de cuvânt al ISJ.
Ieri, cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a început cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională va fi susţinută în zilele de 21 şi 22 august, iar în 23 şi 24 august evaluarea competenţelor digitale. Prima probă scrisă, cea la limba şi literatura română, va fi susţinută în 27 august, în 28 august proba scrisă la limba maternă, în 29 august proba obligatorie a profilului, iar în 31 august proba la alegere a profilului şi specializării.
Rezultatele, înainte de contestaţii, vor fi afişate în 2 septembrie, iar depunerea contestaţiilor se va face în aceeaşi zi între orele 16:00 şi 20:00. Rezolvarea contestaţiilor va avea loc în 3 şi 4 septembrie, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în 5 septembrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare