Politica si administratie

DNA vrea urmãrirea penalã a Monicãi Iacob Ridzi

DNA a sesizat procurorul general să solicite Parlamentului urmărirea penală şi ministrul Justiţiei să ceară încuviinţare percheziţiei informatice în cazul fostului ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi, pentru abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals şi infracţiuni la Legea contabilităţii.
Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a sesizat procurorul general, Codruţa Kovesi, pentru a solicita Parlamentului României urmărirea penală faţă de Monica Iacob Ridzi, fost ministru al Tineretului şi Sportului, în prezent deputat, se arată într-un comunicat al procurorilor.

Prejudiciul este de 100.000 de lei

Fostul ministru al Tineretului este acuzat, într-un nou dosar de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, fals intelectual în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată, uz de fals în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la Legea contabilităţii, în formă continuată. Prejudiciul în acest dosar este de 100.000 de lei, creat în urma achiziţionării de către MTS a unor produse electronice, printre care şi laptopuri, au declarat surse judiciare.

Însărcinată în şapte luni

DNA precizează că, prin Hotărârea 35 din data de 27 iulie 2009, Camera Deputaţilor a cerut urmărirea penală a Monicăi Iacob Ridzi, fost ministru, pentru faptele care fac obiectul dosarului penal 147/P/2009 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, dosar în care procurorii anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale la data de 11 august 2009. Solicitările de ieri sunt altele decât cele care fac obiectul dosarului penal 147/P/2009 în care Parlamentul României a cerut urmărirea penală în cazul Monicăi Iacob Ridzi în data de 27 iulie 2009. De asemenea, ieri, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a înaintat ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, solicitarea de a sesiza Parlamentul României – Camera Deputaţilor, pentru a cere încuviinţarea efectuării percheziţiei informatice în calculatorul proprietatea Ministerului Tineretului şi Sportului utilizat de fostul ministru Monica Iacob Ridzi, în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal 147/P/2009, în care s-a dispus începerea urmăririi penale în 11 august 2009.
Monica Iacob Ridzi este însărcinată în şapte luni.

4 comentarii la „DNA vrea urmãrirea penalã a Monicãi Iacob Ridzi

  • Monica Ridzi este nevinovata,complotul pus la cale de Lepadatu si Gruian doreste sa o linseze mediatic la nivel de judet pe aceasta cu adevarat doamna a politicii hunedorene si din Valea Jiului. Avem si noi un om adevarat si pupincuristii ii sar in cap!

  • PETRICA, esti constant in aberatii! cum ar putea doi ziaristi sa linseze o doamna?!nu acesti domni au pornit scandalul ci faptele glorioase ale distinsei d.ne politician(a)daca este victima unui complot sau nu vom vedea, cum vom vedea si dupa urmarirea penala ce se va alege, speram sa nu fie un etern nerezolvat caz zambaccian sau alte eterne cazuri de coruptie si abuz nerezolvate…dupa 20 de ani de la revolutie nu ai minimum de realism sa observi ca nu avem ADEVARATI DOMNI SAU DOAMNE in politica romaneasca ci numai ciumpalaci patetici, dezonesti, diletanti in cultura politica ba chiar si in cunostiintele de minima cultura generala uneori…

  • Este alt Petre Lupu, nu sunt eu cel cu care ai dialogat inainte. Intr-adevar este aberatie ca Lepadatu si Gruian vor sa o linseze pe diafana Ridzi. Nu au ei suficienta putere pentru asa ceva.

  • Dar insist,este cu totul alt Petre Lupu,diferit de cei dinaintea lui.Iar d-na Ridzi este extraordinar de diafana.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura