Divizia naţională de rugby va debuta sâmbătă

12 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Nicolae Gavrea

Noua ediţie a Diviziei Naţionale de Seniori la rugby va debuta sâmbătă, 15 septembrie, în competiţie fiind înscrisă şi echipa Ştiinţa Petroşani.

Întrecerile din cel de-al doilea eşalon valoric au suferit modificări substanţiale de structură. Ambele competiţii naţionale au fost comasate într-o singură competiţie, care se va juca pe grupe geografice – federaţia specificând că a luat această decizie pentru reducerea cheltuielilor de deplasare a formaţiilor înscrise.
Tot forul de specialitate a precizat că din cele 12 echipe care s-au înscris iniţial în campionat au rămas 11 chiar înaintea debutului în noul sezon, deoarece ACS Rugby Moromeţii Turnu Măgurele, club înfiinţat în 2017, s-a retras din campionat, iar meciurile pe care trebuia să le dispute vor fi anulate. Grupa Centru-Sud va avea astfel doar cinci echipe, în timp ce Grupa Centru-Nord, din care face parte şi Ştiinţa Petroşani, rămâne cu şase formaţii.
Echipa Ştiinţa Petroşani, noua câştigătoare a întrecerilor din cadrul Campionatului Naţional de Rugby în 7, va debuta în noul sezon cu un meci pe teren propriu, de la ora 11:00, şi va avea drept adversară cea de a doua debutantă în competiţie, Rugby Club Gura Humorului.
Este pentru prima dată când Rugby Club Gura Humorului este prezentă într-o întrecere a seniorilor, deoarece până acum gruparea din Gura Humorului a activat doar la nivel de juniori, sub titulatura de Clubul Sportiv Şcolar. Se anunţă deci o partidă relativ uşoară pentru Ştiinţa Petroşani, formaţie condusă de pe banca tehnică de Adrian Costache.
Şi celelalte partide ale rundei de debut din Divizia Naţională de Seniori se vor juca sâmbătă.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Competiţie de old boys în judeţ

Asociaţia Judeţeană de Fotbal a comunicat că pe data de 1 octombrie, pe stadionul din Petrila va avea loc o...

George Zima are sarcini precise la Energeticianul

După demisia tehnicianului Cristian Dulca, acceptată de către clubul „adoptat“ în Valea Jiului, conducerea a stabilit ca pentru perioada următoare...

Telecabina de la Cetatea Devei a adus la bugetul local, în luna august, încasări de aproape 500.000 de lei

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria municipiului reşedinţă de judeţ, telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei a contribuit în...

Închide