Distanţe „atipice” până la medalii

Ciprian Marinuţ

Înotătorii juniori de la CSS Hunedoara au şanse minime la medalii la Campionatul Naţional de Semifond, din cauza „lungimii atipice” a probelor care se vor parcurge la această ultimă competiţie a anului 2011. În plus, liderul echipei, Alexandru Ancuţa, se confruntă cu probleme medicale şi va concura la un sfert din capacitate, la competiţia programată de azi până duminică, la Piteşti.

„Prinţul”, trădat de sănătate
Candidat cert la medalii, „prinţul apelor” Alexandru Ancuţa (17 ani) se confruntă cu probleme de sănătate, motiv pentru care va lua startul doar într-o singură probă. Câştigător a şapte titluri de campion naţional, a trei medalii de argint şi a uneia de bronz la Naţionalele în bazin scurt de la Hunedoara, Alexandru Ancuţa va concura doar în cursa de 400 metri spate a competiţiei de la Piteşti. „Alexandru aşteaptă verdictul medicilor, pentru a putea concura. Chiar dacă acesta va fi pozitiv, îl voi lăsa să participe doar într-o singură probă, pentru a nu forţa. El era candidat cert la medalii, dar aşa, cu probleme de sănătate, nu ştiu cât de bun va fi randamentul său”, a explicat antrenoarea Anca Băjan.

Atacă finalele
Ceilalţi înotători de la CSS Hunedoara,  Alexandru Bădeaţă, Cristian Rizan, Mihai Pavel, Daniel Scurtu, Andreea Nan, Edit Bărăbănţan, Adelina Buzdugan, Andra Mălina Teodora şi Denisa Ilucă, au ca obiectiv calificarea în cât mai multe finale. La concursul de la Piteşti, se va concura la două categorii de vârstă, juniori mici (născuţi în 1995-97) şi juniori mari (născuţi în 1993-94), în probe de 400, 800 şi 1.500 de metri. „Sperăm să ne calificăm în cât mai multe finale, deşi pentru sportivii noştri, aceste probe de semifond sunt atipice. E greu să pregătim în bazin scurt, de 25 de metri, probe de 400, 800 şi 1.500, aşa că noi sunt competitivi în cursele de viteză de 50, 100 şi 200 de metri”,
a spus antrenoarea Anca Băjan.
Competiţia începe azi, cu seriile preliminare la procedeele liber şi mixt şi se va încheia duminică. În fiecare din cele patru zile de concurs, după-masa, sunt programate finalele probelor de dimineaţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.