Băniţa îşi ia rămas-bun de la 2011

Magdalena Şerban

La fiecare sfârşit de an, chiar înainte de forfota sărbătorilor, gospodarii trag linie, să vadă ce au realizat în anul pe care se pregătesc să-l încheie şi care sunt speranţele pentru cel viitor.
Un an al proiectelor
La Băniţa, lucrurile bune se adună. „Pe Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, avem depus un proiect pentru reabilitarea străzilor şi drumurilor vicinale din comună -18 km, cu o valoare de peste 4.000.000 de lei, un altul pentru modernizarea reţelei stradale (Băniţa şi Crivadia), în valoare de peste 11.000.000 lei, alimentarea cu apă în satul Merişor (aproape 2.000.000 de lei), alimentarea cu apă în satul Crivadia (peste 1.500.000 de lei) şi sistemul de canalizare şi epurare a apelor uzate în satul Băniţa (3.500.000 de lei). Mai avem de primit la proiectul de alimentare cu apă, demarat prin Ordonanţa 7 (e finalizat, s-au efectuat deja branşamentele şi urmează să fie dat către o firmă specializată) încă 53.000 de lei şi tot de primit, pentru lucrările la baza sportivă din Băniţa, care nu sunt finalizate, peste 460.000 de lei. Mai construim două podeţe din bugetul local, unul la Merişor şi altul la Jigoreasa, iar în această toamnă, am reuşit să pietruim nişte drumuri comunale. Din păcate, cele două proiecte depuse pe Măsurile 125A (drumuri agricole) şi 125 B (drumuri forestiere) au fost declarate neeligibile. Tot în 2011, o mică sumă din bugetul local a mers către biserica de la Jitoni, pentru schimbarea geamurilor, iar în primăvară, avem în vedere biserica de la Merişor. Am mai accesat un proiect pentru construirea unui cămin cultural în Merişor, a fost aprobat, însă nu se mai aude nimic de el. În aceeaşi situaţie neclară este şi cel depus pentru înfiinţarea unei săli de sport în Băniţa”, a rezumat Ionel Burlec (foto), primarul comunei.
Sărbători cu artificii
Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de răsfăţ mai pentru toată lumea. Cum în perioada lor,  cei mici se află în prim-plan, edilul comunităţii din Băniţa le-a pregătit surprize şi cadouri chiar înainte de marele praznic .”Vom organiza o manifestare dedicată Crăciunului, la primărie. În cadrul acesteia, Moşul va oferi câte un pachet, atât copiilor de la grădiniţă, cât  şi elevilor din clasele I-VIII. La rândul lor, aceştia ne vor răsplăti cu un program artistic. În comună, sunt în jur de 200 de copii şi avem o şcoală cu clasele I-VIII, trei şcoli primare şi două grădiniţe. Nu vor lipsi tradiţionalul cozonac, dulciurile, bradul frumos împodobit, dar şi vinul fiert, pentru cei mari care ne calcă pragul”, a mai spus primarul.

One thought on “Băniţa îşi ia rămas-bun de la 2011

  • 15 mai 2012 la 19:50
    Legătură permanentă

    Ce de proiecte falnice ! Alimenatre cu apa ..in toate satele…parca seamana cu proiectele propuse in anul 2004 ! Nu, gresesc…sunt identice !! 18 km de drum asfaltat ??? in 12 ani au asfaltat 1000 de m !! in ritmul asta o sa gate cei 18 km in 200 de ani !! Strastranepotii poate mai prind asa ceva. Solutia la aceste minciuni, flitul pentru minciuni este PP-DD BANITA HUNEDOARA !!! pp-dd-banita.blogspot.com/

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.