Brazi naturali refolosibili

Maximilian Gânju

Chiar dacă mai este ceva vreme până la Crăciun, în pieţele din Petroşani, au apărut primii comercianţi de brazi, iar preţurile sunt acceptabile, dacă luăm în considerare că pot fi refolosiţi.

Toţi cei care vând pomi de Crăciun în acest moment au adus doar brazi cu rădăcină şi jură că după ce trec sărbătorile, aceştia pot fi replantaţi în grădină şi ţin până la Crăciunul viitor. „Sunt brazi ecologici cu rădăcină şi pot fi refolosiţi şi anul viitor, pentru că trăiesc foarte bine în ghiveci. Pot fi utilizaţi cam de vreo trei ori, adică pentru trei sărbători de Crăciun. Nu mor nici după trei ani, dar cresc destul de mult şi nu îşi mai păstrează coroana“, spune unul dintre vânzători.
Pentru aceşti brazi, aduşi din ţările nordice, cum ar fi, de exemplu, Norvegia, cumpărătorul trebuie să scoată din buzunar între 40 şi 200 de lei. Pentru cel care nu depăşeşte un metru, preţul este de fix 40 de lei, comercianţii nefiind dispuşi să mai negocieze, iar pentru cel de aproape doi metri, preţul poate trece de 200 de lei, dacă este argintiu. După cum era de aşteptat, oamenii nu au dat buzna să cumpere, însă vânzătorii nu sunt dezamăgiţi, dat fiind faptul că vor primi şi brazi gata tăiaţi, cum ar fi pini, care sunt cu mult mai ieftini.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.