Actualitate

Ceferiştii, ameninţaţi de noi concedieri

Anul 2012 aduce un nou val de concedieri în rândul angajaţilor din sistemul feroviar. Ameninţaţi sunt, în special, ceferiştii care au câştigat în instanţă plata unor drepturi salariale.
Conducerile celor trei societăţi feroviare – CFR Călători, CFR Marfă şi CFR Infrastructură – vor fi nevoite să renunţe la aproximativ 5.000 de angajaţi din toată ţara. După ce a trimis în şomaj aproape 1.000 de salariaţi şi a tăiat veniturile ceferiştilor prin reducerea programului de lucru, CFR Infrastructură se pregăteşte să disponibilizeze încă 2.000 de ceferişti, din cauza nereducerii cheltuielilor bugetare cu aproape 43 milioane de lei. Şi pentru că toate se leagă una de alta, închiderea liniilor neinteroperabile obligă şi CFR Călători să facă restructurări, dar nici cei care lucrează la CFR Marfă nu scapă. „Se vehiculează că din fiecare societate, se va renunţa la un număr mare de angajaţi. Bineînţeles că nu suntem încântaţi de valul acesta de concedieri şi sperăm să fie găsită o soluţie. Aşteptăm nişte răspunsuri mai clare, iar zilele acestea, un reprezentant al ceferiştilor din vestul ţării, de la Regionala CFR Timişoara, va fi la Bucureşti, pentru a dezbate problema“, a declarat Ionel Ţîţ, liderul Sindicatului Mişcare Comercial Timişoara, care reprezintă peste 780 de hunedoreni angajaţi în sistemul feroviar. Acesta a adăugat că toţi ceferiştii din judeţul Hunedoara, înscrişi în sindicat, au câştigat în instanţă plata unor drepturi salariale. Deci, mare parte din ei ar putea fi deja pe listele de concedieri. (C. Ghenea)

6 comentarii la „Ceferiştii, ameninţaţi de noi concedieri

  • Despre ce fel de concedieri vorbesti d-le Ionel Tit, la Regionala CFR Timisoara este foarte bine, se fac angajari din afara la functia de IDM (din data de 15.11.2011 la statia Timisoara Est numitul ION PETRU, fiul lui ION ATANASIE- Sef Serviciu RAI Timisoara) cu acordul sindicatului binenteles. Ranzitul de PETRICA STOIAN, ca mai toti lideri de sindicat cunosc foarte bine problema. Care drepturi salariale castigate in instanta, ca eu unul nu am primit niciun ban si ca mine sunt multi…

  • Vreau sa informez stimata redactie a ziarului ca domnul Ionel Tit nu mai reprezinta pe nimeni in activitatea sindicala , el in acest moment nu mai detine nici o functie sau calitate in nici o organizatie sindicala la nivel zonal, regional sau national( ma refer la organizatiile sindicale feroviare. Nu vad de unde stie domnul Tit Ionel si nu vad de unde are informatiile respective pentru ca acesta este in concediul medical de foarte mult timp si este rupt total despre ce se discuta sau intampla in calea ferata.

  • ..Tilică, mai are un pas şi-l trimit ai lui în tribună!!!…ăsta a crezut că-i miezul din dodoaşcă!!!…acum se bagă singur în seamă!!!…azi mîine,îl zboară şi de la Meridian, de unde acum îşi trage lunar 1000 EURO,pe ce nu ştim!!!!….e bine!!!

  • Colegul Gaspar are dreptate, domnul ex. fost Lider Tit Ionel vorbeste de concedieri la CFR Infrastructura iar pe usa din dos se fac angajari. Un alt exemplu de angajare proaspata la Regionala CFR Timisoara este din data de 11.12.2011 IDM domnul Grosu Valentin, mana dreapta a domnului Stoian Petrica in Sindicatul Miscare Comercial Timisoara care a fost angajat in functia de IDM.

  • ACUM DAN CERNUSCA IL PUNE LA ZID PE TILICA DUPA CE NU SI-A MAI LUAT PARTEA.UITA CUM IA TRASO LUI FANE CARE NU A FOST DE ACORD CU FURACIUNILE.SPER CA FANE SA-I PLATEASCA CU VIRF SI INDESAT.SILE ,AI GRIJA CA ACEASTA OSINZA SPURCATA A INCEPUT SA VORBEASCA SI DE TINE.ADICA SA TE BAGE IN RAHAT.

  • dan cernusa vb, el care era si este curierul intre deva si timisoara,ar fi bine sa se uite in oglida ,daca mai incape,si apoi sa vb,

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.