Directorul general Victor Arion: Am început ultimii proiectul de la Brad şi l-am terminat primii

Sorina Popa

Ieri, directorul general al societăţii Apa Prod SA, Victor Arion (foto), a declarat că a fost finalizat contractul de lucrări HD-CL 6 ”Reabilitarea şi extinderea conductelor de aducţiune, a reţelei de distribuţie şi a reţelei de canalizare din Brad”. Valoarea eligibilă a proiectului a fost de 106,6 milioane de euro, din care 100 de milioane de euro valoarea nerambursabilă şi 6,6 milioane de euro contribuţia operatorului de apă.

Zeci de reţele de apă şi canalizare în zona Brad
”Proiectul este ultimul contract din cadrul extinderii şi reabilitării reţelei de apă şi canalizare din judeţul Hunedoara. Perioada de notificare a defectelor s-a încheiat. Fizic, proiectul a fost finalizat în anul 2016. Acum l-am încheiat pe de-a-ntregul. La nivelul ţării, este primul contract finalizat în cadrul programului sectorial de mediu”, a declarat Victor Arion, directorul general al societăţii Apa Prod, în cadrul conferinţei de presă.

Ce înseamnă contractul de lucrări din zona Brad
Potrivit directorului general al operatorului judeţean de apă, în municipiul Brad s-au realizat 61 de kilometri de reţele de alimentare cu apă şi canalizare, inclusiv 995 de branşamente de apă şi 1.676 de racorduri de canalizare. Pentru infrastructura de apă potabilă din municipiul Brad s-au făcut 27,5 kilometri de conducte noi, cu construcţiile de accesorii aferente. În ceea ce priveşte infrastructura de apă uzată din municipiul Brad, au fost construite 34,2 kilometri de colectoare de canalizare, inclusiv colectorul principal din Brad, şi nouă staţii de pompare a apei uzate. De asemenea, în comunele Crişcior şi Bucureşci, s-au realizat 15 kilometri de reţele de alimentare cu apă şi canalizare şi nouă kilometri de colectoare de canalizare şi construcţii accesorii.

Fără spor de 25 la sută
”La SC Apa Prod există o echipă foarte bună care lucrează la proiectele pe fonduri europene. Recent, am primit două diplome pentru activitatea derulată pe fonduri europene, la nivelul ţării. Este un lucru foarte important. Aceste proiecte le-am început ultimii din ţară, dar le-am finalizat primii. Echipa este coordonată de Simona Petruţiu. Oamenii aceştia (n.r.- care lucrează la proiectele pe fonduri europene) merită salarii mai mari, dar din păcate, societăţile comerciale nu le mai pot da un spor de 25 la sută, aşa cum se întâmpla până în anul 2008”, a adăugat directorul general Victor Arion.
”Tot ce înseamnă localităţi cu mai mult de 10.000 de locuitori au acoperire la apă şi canalizare în proporţie de 98 la sută. Noi am îndeplinit ceea ne-am propus. Urmează ca pe următorul proiect, şi localităţile mai mici să aibă conectivitate mare la o reţea publică de apă şi canalizare”, a mai precizat directorul general al Apa Prod SA.

De 13 ani în fruntea societăţii
Victor Arion conduce operatorul de apă din anul 2005. De atunci, a reuşit, împreună cu echipa sa, să atragă sute de milioane de euro în judeţ de la Uniunea Europeană.
”Lucrez în sistem din 1991. La Apa Prod sunt din 2005. În aceşti ani, am adus fonduri europene, pe ISPA, de 62 de milioane de euro, pe proiectul POS, 106 milioane de euro, iar următorul contract este de 140 de milioane de euro. E bine”, a spus directorul general al societăţii Apa Prod SA Deva.

11 comentarii la „Directorul general Victor Arion: Am început ultimii proiectul de la Brad şi l-am terminat primii

 • 26 aprilie 2019 la 22:44
  Legătură permanentă

  În acest timp m-am descotorosit ce toți cei care aveau experiență și vechime, preferând impunerea unora care nu aveau nici unele din cele două dar ușor controlabili și deci manipulanților maxim.Astfel m-am scăpat și de doamna laborantă de la Orlea deși era singura care putea acredita TUV laboratoarele.

 • 11 octombrie 2019 la 23:30
  Legătură permanentă

  Portretul unui impostor la tinerețe

  Este cel al personajului din imagine pe care ai fi tentat să-l crezi dacă nu l-ai cunoaște.
  Cum să-i spui altfel când a realizat încă o mișcare total atipică,profund neetică și complet imorală.

  Astfel,a anulat transportul personalului din Hunedoara, pentru a-l face cadou celor de la Totești!!!

 • 14 octombrie 2019 la 10:34
  Legătură permanentă

  Da da. Muncitorii de la salas i-au zugravit casa lu nea Arion, ia mai interesativa

 • 22 noiembrie 2019 la 10:08
  Legătură permanentă

  Salarii blocate doar pentru voi, la altii marire,de pledoaria lui Arion pentru marirea analfabetei Bolojan ati auzit??

 • 15 mai 2020 la 18:28
  Legătură permanentă

  Cum zici că-l cheamă pe arogantul ăla pocăit din Peștiș,care era pe bazine? Era el în papucei de casă noaptea ?

 • 29 mai 2020 la 8:49
  Legătură permanentă

  Dar electricianul ăla știrb adus de Moloț pentru că i-a făcut instalația electrică la vilă mai e !??!?!?

 • 13 iulie 2020 la 11:28
  Legătură permanentă

  Probabil vă întrebați de ce toate programele demarate de Apaprod sunt mult întârziate…păi e simplu,cei care lucrează la ele aflând că au salarii mai mici sau comparabile cu ale lui Posea și Macuc,instalatori.
  Păi atunci de ce nu-i aduci pe ei să redacteze și să analizeze proiectele europene ?

 • 12 august 2020 la 22:34
  Legătură permanentă

  Victor Arion,nu purta mască! Arată că nu-ți pasă!
  Victor Arion,nu adauga nici macar inflația la salariu! La fel, arată că nu-ți pasă!
  Victor Arion,nu mai face nici o negociere,tot așa!Ce atâtea fițe!

 • 16 august 2020 la 13:38
  Legătură permanentă

  De cine se ferea lumea că de dracu in Auchan?De Voicu!Că cică fusese la niste pompe cu rahat in Cristur dar se pare ca tot mirosea.N-au cu ce să se spele Victorie?

 • 9 noiembrie 2020 la 0:01
  Legătură permanentă

  Sifonul lu Micin ce caută în Mall când el trebuie să fie la lucru?

 • 5 decembrie 2020 la 10:33
  Legătură permanentă

  Dar e adevărat că din alea două stații de epurare ,de la Deva și Hunedoara,mai funcționează aproape jumate din fiecare?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.