Politica si administratie

Directorii PDL, băgaţi în aceeaşi oală cu pesediştii

Nicolle Ebner

Guvernul interimar Boc II continuă să destituie directorii PSD ai direcţiilor deconcentrate din judeţul Hunedoara. Ieri, a fost rândul inspectorului şef al ITM, Sorin Vasilescu, numai că Guvernul a uitat să trimită şi decizia de numire a succesorului. Situaţia a fost remediată numai după intervenţia prefectului de Hunedoara.
Mihalache „180 de salarii” vrea director adjunct la APIA
Conducerea Prefecturii a fost pusă în dificultate, deoarece, de la centru, au început să sosească decizii de schimbare, nu doar a directorilor coordonatori sau adjuncţi ai PSD, ci şi a unor adjuncţi PDL. Iniţial, a fost un moment de derută, dar, în final, toată lumea a răsuflat uşurată, inclusiv adjuncţii PDL, după ce au aflat că posturile de directori coordonatori trebuie vacantate, pentru că, numai aşa, alţi membri PDL se pot înscrie la concursul ce va fi organizat în cel mai scurt timp, pentru ocuparea posturilor libere. Rodica Peter, director coordonator al Direcţiei de Muncă, a primit decizia de eliberare din funcţie, în ziua votării moţiunii de cenzură, cu câteva ore înainte de căderea Guvernului Boc. Vasile Jurca (PSD), director coordonator al APIA, a primit decizia în data de 12 octombrie, fiind printre puţinii directori fericiţi, care nu a fost nevoit să părăsească instituţia în aceeaşi zi în care a intrat în posesia deciziei de schimbare, având 15 zile de preaviz. „O decizie de eliberare din funcţie a primit şi colega mea, Veronica Burungel, de la PDL, cea care va prelua postul de director coordonator, după epuizarea celor 15 zile de preaviz”, declară Vasile Jurca. Surse din cadrul PDL susţin că în locul Veronicăi Burungel, adjunct la APIA, va fi promovat Mihalache „180 de salarii”, fostul director PDL al Eco Sid Hunedoara, cel care a ajuns subiect naţional de presă, după ce s-a descoperit că şi-a semnat singur o „despăgubire” de 180 de salarii, în cazul în care va fi schimbat din funcţie. Concursul pentru ocuparea funcţiei de director coordonator şi adjunct al APIA este programat pentru data de 22 octombrie.
Activitatea ITM, blocată pentru câteva ore
Când pesediştii începuseră să răsufle uşuraţi, ieri, la o zi după căderea Guvernului Boc II, a primit decizia de schimbare din funcţie şi Sorin Vasilescu, şeful ITM Hunedoara. Fără preaviz. Decapitarea conducerii a blocat activitatea instituţiei, pentru că nu avea cine să semneze documentele. Şi asta, deoarece ministrul a uitat să trimită şi numirea succesorului la conducerea ITM. În cele din urmă, la intervenţia prefectului Dorin Gligor, după câteva ore, Horea Raţiu (PDL) a revenit la conducerea instituţiei judeţene, de unde a fost schimbat în luna aprilie, ca urmare a protocolului PSD-PDL. Mihai Popovici, director coordonator al Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale, a fost destituit, printr-un ordin semnat de preşedintele Agenţiei Naţionale de Prestaţii Sociale, în condiţiile în care el a semnat contractul de management cu ministrul Muncii.
Până ieri, au fost schimbaţi din funcţii 13 directori coordonatori şi adjuncţi PSD, majoritatea acestora fiind hotărâţi să atace în instanţă deciziile pe care le consideră abuzive.

One thought on “Directorii PDL, băgaţi în aceeaşi oală cu pesediştii

  • Da, da, sa atace, sa atace, cand pe centru, cand pe flancuri, exact ca Mutu. Dupa aia au sa plateasca toate datoriile. Sa fim seriosi: bine ca ne-am scapat de haimanalele pesediste. Usor usor o sa ne scapam de toti hamesitii, indiferent de culoarea lor politica. Mars

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura