Directorii de şcoli, între funcţia didactică şi cea politică

Sorina Popa

Un nou scandal pare să afecteze învăţământul hunedorean, pornit de la obligativitatea directorilor de a alege între funcţia politică şi cea didactică, până pe 25 februarie. Mai mulţi directori din sistemul de învăţământ din judeţ, care au şi funcţii politice, trebuie să aleagă între postul de la şcoală şi cel din partid, potrivit Noii Legi a Educaţiei.

Majoritatea, fără „grade” politice
Potrivit inspectorului şcolar general din judeţ, Alexandru Lăutaru, 80 la sută din cei aproximativ 200 de directori şi directori adjuncţi din şcolile hunedorene şi-au depus deja declaraţiile că nu ocupă funcţii de conducere în partide politice. „Zilele acestea vor trebui să depună şi restul de 20 la sută dintre directori asemenea declaraţii. Cred că tocmai cei 20 la sută dintre ei deţin funcţii de conducere în formaţiuni politice, adică sunt preşedinţi sau vicepreşedinţi la organizaţii locale, şi acum, trebuie să se decidă ce vor face. Până în 25 februarie, situaţiile vor fi întocmite”, a precizat Alexandru Lăutaru.
Unii directori de şcoli au contestat această măsură la Curtea Constituţională, pe motiv că se încalcă dreptul de a fi ales. Directorii care nu vor renunţa la funcţia politică o vor pierde pe cea didactică.
Natalia Intotero (foto), vicepreşedinte al PSD Hunedoara, deţine şi funcţia de director al Colegiului Naţional „Avram Iancu”, din municipiul Brad. „Încă nu m-am decis ce voi face, dar până la termen, voi hotărî. Legea a intrat în vigoare pe 10 februarie şi am avut la dispoziţie 15 zile să decidem. Nu sunt numai eu în această situaţie”, a declarat Natalia Intotero.

4 comentarii la „Directorii de şcoli, între funcţia didactică şi cea politică

 • 23 februarie 2011 la 9:31
  Permalink

  MAI BINE LASA-TE DE AMBELE CA SI ASA ESTI UMFLATA CU POMPA DE PSD

 • 23 februarie 2011 la 10:47
  Permalink

  Tarancuta, tarancuta, cu bujorii in obrajorii…de te mai prin , eu, odata…Lasand gluma la o parte, Natalia mama, tu esti buna de bacita, strungarita etc. Imbracata in halat albastru de hala si cu cizme de cauciuc in picioare estiimaginea vie a Romaniei proletare. N-ai ce cauta in politica. Esti un produs expirat al unui partid defectuos (sau DEFECAT???)

 • 24 februarie 2011 la 1:58
  Permalink

  iti put picioarele,sugatoare de italieni.

 • 24 februarie 2011 la 7:09
  Permalink

  Ce fata de curca beata poate avea…:)))))
  LOOOOOOL!!!
  Cu deastea iese PSD?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare