Din vară, s-ar putea deschide circulaţia pe autostradă între Şoimuş şi Ilia

17 aprilie 2018 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Sorina Popa

Contractul pentru Lotul 3 al autostrăzii Lugoj-Deva riscă să fie reziliat, după ce, ieri, ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a efectuat o vizită de lucru pe şantierul din judeţul nostru. Totodată, împreună cu ministrul au mai fost şeful CNAIR, Ştefan Ioniţă, prefecţii din Hunedoara şi Timiş, preşedinţii CJ Hunedoara şi Timiş, inspectori de muncă în construcţii.

Riscă rezilierea contractului
Ministrul Transporturilor, Lucian Şova, a efectuat o vizită pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva, pentru a vedea care este mobilizarea şi pentru a face o evaluare a situaţiei de pe teren. „Mobilizarea pe teren pe Lotul 3 este defectuoasă. Dacă lucrurile merg tot aşa, va fi reziliat contractul cu firma spaniolă Comsa, care lucrează pe Lotul 3. Au mari probleme cu soluţiile tehnice adoptate. Nu ne putem permite să facem autostrăzi care să aibă probleme majore de exploatare. Antreprenorul a făcut un proiect aprobat de CNAIR, dar se pare că premisele de la care au plecat sunt greşite. Pe acest lot avem alunecări de teren, acumulări de apă. În zona descărcării de la Holdea a apărut o alunecare de teren în apropierea DN 68A. De aceea, se impune o analiză a proiectului pe acest tronson. Sunt neconcordanţe privind sistemul de taluzare”, a declarat prefectul Fabius Kiszely, după vizita pe şantierul autostrăzii Lugoj-Deva.
Lucrările la Lotul 3 al autostrăzii ar fi trebuit finalizate în mai 2016, însă nu s-a întâmplat aşa. Un nou termen pentru finalizarea acestui lot a fost stabilit la 31 octombrie 2018. Cu toate astea, prefectul de Hunedoara a afirmat că, având în vedere situaţia de pe teren, este sceptic că şi termenul nou va fi respectat. Potrivit prefectului Kiszely, lucrările la Lotul 3 sunt finalizate în proporţie de 84 la sută.

Sute de oameni muncesc pe Lotul 4
În schimb, vestea bună, dată, ieri, de prefectul de Hunedoara, Fabius Kiszely, este că Lotul 4 al acestei autostrăzi, Şoimuş-Ilia, ar putea fi finalizat până la sfârşitul lunii august 2018. Pe Lotul 4, lucrurile se mişcă foarte bine, susţine prefectul, firma UMB având aproape 800 de oameni pe teren.
„Stadiul fizic al lucrărilor este de 78 la sută, dar în ritmul acesta, din discuţiile pe care le-am avut pe şantier, reprezentanţii constructorului ne spuneau că, până la sfârşitul lunii august, vom putea avea autostradă funcţională între Şoimuş şi Ilia“, a afirmat prefectul judeţului. La Lotul 3, în lungime de 21 de kilometri, au fost identificaţi sub 100 de muncitori, prea puţini, de unde şi întrebarea dacă această companie are capacitatea să ducă la bun sfârşit proiectul.

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Miklos spune:

    Mai oameni buni cum puteti sa credeti un mincinos. Pana la sfarsitul lui August sunt 4 luni. In 4 luni de abia daca faci o casa. Cum se poate muta o jumatate de deal plus urcarea si coborarea de pe deal cu viaducte de 400m. Hai sa fim seriosi. Poate August anu viitor.

  2. Pantea Ion spune:

    La anu’ si la multi ani ! La puscarieee cu cei care au intarziat lucrarile autostrazii din cauza asa-zisilor lilieci.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Se caută voluntari pentru împădurirea Masivului Godeanu

Direcţia Silvică Hunedoara are în plan să desfăşoare o acţiune amplă de împădurire pe suprafeţele forestiere din administrarea Ocolului Silvic...

Bulina neagră, 18.04.2018

Vasile Cosmin Buia, tânăr din Deva Pentru că a fost condamnat la un an şi nouă luni de închisoare, deoarece...

Bulina albă, 18.04.2018

Liviu Cosmescu, antrenor la AS Judo Club Deva Pentru că-i pregăteşte foarte bine pe tinerii judoka pe care-i antrenează, aceştia...

Închide