Din ruşine-n, ruşine

Ciprian Marinuţ

Mureşul Deva a suferit a doua înfrângere consecutivă la un scor mare, 0-3, la Piteşti, cu FC Argeş, după eşecul 0-4, de acasă, cu Gloria Bistriţa. „Urmaşii” lui Dobrin au rămas în 10 oameni, în minutul 20, la scorul de 2-0, însă trupa deveană a fost la fel de slabă şi a mai încasat un gol.


Trupa pregătită de Constantin Olariu şi-a jucat perfect rolul de victimă sigură în startul partidei din Trivale. Ambruş l-a faultat în careu pe Ghiţă şi a mai comis un penalty, la fel ca în debutul jocului cu Gloria, iar R. Cîrstea (min. 6) a transformat cu siguranţă lovitura de la 11 metri: 1-0. Apărarea deveană a fost depăşită uşor şi în mintul 14, însă M. Ion, singur în careul mic, a tras pe lângă poartă. Peste doar două minute, Ghiţă a mărit avantajul la 2-0 cu un şut de la 13-14 metri, după ce a fost angajat în careu de Răuţă.

 

Mai slabi şi cu un om în plus
Pasatorul de la golul doi, Răuţă, şi-a făcut din nume, …non-nume şi a devenit „erău” negativ, întrucât în minutul 20 a încasat al doilea cartonaş galben, fiind eliminat. Superioritatea numerică a schimbat datele partidei, iar antrenorul Constantin Olariu a mutat ofensiv, înlocuindu-l pe Bogman cu Văidean (min. 26), în încercarea de a schimba soarta jocului. Cu un om în plus, prima ocazie a Mureşului a venit după o eroare a portarului Croitoru, care a degajat în Melcea, însă Furdean (min. 35), cel la care a ajuns mingea, a fost blocat de portarul piteştenilor. Devenii puteau reintra în joc, înainte de pauză, însă acelaşi portar Croitoru a parat lovitura liberă de la marginea careului, executată de Melcea (min. 45). Antrenorul devean a mutat încă o dată şi după pauză, înlocuindu-l pe Văidean, intrat în prima repriză, cu Dragu (min. 61), autorul unicului gol al Mureşului din noul campionat, însă de marcat au marcat tot gazdele. M. Ion a pasat în faţa porţii, iar A. Popa (min. 70) a împis mingea în plasă şi a stabilit scorul final la 3-0. FC Argeş a devenit noul lider al seriei de vest, cel puţin până la meciul de azi dintre Poli Timişoara şi Gloria Bistriţa, iar Mureşul a ajuns la al treilea eşec consecutiv şi s-a afundat în subsolul clasamentului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.