Din iulie se vor reorganiza întrecerile de atletism

1 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Română de Atletism (FRA) a creionat un scenariu de relansare a activităţii competiţionale, preconizând ca în ultima parte a verii să fie organizate Campionatele Naţionale.

În urma consultării Comisiei Tehnice, a Comisiei de Competiţii şi a Consiliului Director pentru Situaţii de Urgenţă al FRA, s-a cristalizat un termen de reluare a activităţii competiţionale a competiţiilor pentru juniori, tineret şi seniori începând cu finalul lunii iulie.
FRA consideră că 15 iulie este un termen corect pentru demararea competiţiilor de atletism. „Astfel, sportivilor li se va permite să îşi reia antrenamentele în condiţii cât mai aproape de cele obişnuite şi să dispună de o perioadă suficientă pentru a fi pregătiţi să concureze.
Este o situaţie care a ridicat probleme extrem de dificile tuturor celor implicaţi în activitatea atletică şi care cere răbdare, calm şi înţelegere pentru a putea fi depăşită cât mai uşor. Sănătatea noastră, a tuturor, este cel mai important lucru şi respectarea măsurilor de prevenţie este, în continuare, esenţială”, a mai transmis Federaţia Română de Atletism.
Se doreşte ca până la sfârşitul lunii septembrie să poată fi organizate campionatele naţionale de pistă, alergare montană, marş şi de şosea. Organizarea acestor campionate va presupune stabilirea unui set suplimentar de măsuri de prevenţie, în acord cu recomandările de la acel moment.
Federaţia consideră că un termen de pregătire de 8-10 săptămâni este necesar pentru o pregătire corespunzătoare a sportivilor de performanţă şi pentru desfăşurarea unor competiţii relevante din punct de vedere al rezultatelor obţinute.
România avea în planul competiţional desfăşurarea mai multor competiţii internaţionale, printre care Campionatul Balcanic de Alergare Montană, Campionatul Balcanic de Seniori, Balkan Challenge 24h şi Campionatele Internaţionale de Atletism ale României.
Conducerea Federaţiei Române de Atletism a discutat cu managementul ABAF (Asociaţiei Balcanice a Federaţiilor de Atletism), care sprijină în continuare organizarea acestor competiţii şi în special a Campionatului Balcanic de Seniori, campionat ce reprezintă în acest moment cea mai importantă competiţie europeană de atletism din acest an.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fotbal. Reguli pentru reluarea campionatului în prima ligă

Răzvan Burleanu (foto), preşedintele FR Fotbal, a făcut precizări importante legate de reluarea întrecerilor din prima ligă de fotbal. Liderul...

Sezonul intern de automobilism sportiv se reia în iunie

Federaţia Română de Automobilism Sportiv a anunţat noul calendar competiţional pentru Campionatul Naţional de Raliuri şi cel de Viteză în...

Trei români în comisiile Comitetului Internaţional Olimpic

Octavian Morariu, Nadia Comăneci şi Mihai Covaliu au fost aleşi săptămâna trecută în comisiile Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru viitoarea...

Închide