Fotbal. Reguli pentru reluarea campionatului în prima ligă

Răzvan Burleanu (foto), preşedintele FR Fotbal, a făcut precizări importante legate de reluarea întrecerilor din prima ligă de fotbal. Liderul federaţiei a spus că fiecare stadion va fi împărţit în trei zone, în care se va regăsi câte un număr limitat de persoane, pentru a preveni, pe cât se poate, răspândirea noului coronavirus. Totodată, jucătorii vor fi supuşi mai multor teste.

„Regulile vor fi foarte stricte când jucătorii intră pe teren. Toţi jucătorii vor fi testaţi cu două, trei zile înainte de primul meci, apoi la un interval de 14 zile. Delegatul va fi testat şi el cu două zile înainte de joc. Nu vom mai vedea strângeri de mână. Conferinţele de presă vor fi online. Stadioanele vor fi împărţite în trei zone: în zona interioară a stadioanelor vom avea 80 de persoane, în zona tribunelor vor fi 85 şi în exterior – 60.
Nu vor exista servicii de catering la stadion. Echipa oaspete vine cu 90 de minute înainte de gazde la stadion. Şedinţele tehnice să fie organizate în spaţiul liber”, a spus Răzvan Burleanu, care a precizat că jucătorii şi oamenii necesari desfăşurării meciurilor din Liga 1 vor fi scanaţi termic la intrarea pe stadion: „Avem şi termoscanare înainte de a intra pe stadion şi vom proceda la completarea unui chestionar pentru zona interioară a stadionului şi a tribunelor”.
Întrecerile din prima ligă din România ar trebui să fie reluate la data de 13 iunie, iar în prima etapă după pauză este programat un derbi: FCSB – CFR Cluj.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.