Dezvelirea Monumentului Eroilor la Pui

05 monument eroi PuiMagdalena Şerban

Ieri, locuitorii din comuna Pui au ţinut  să fie prezenţi la un eveniment special din viaţa comunităţii: dezvelirea monumentului eroilor din comună.
La eveniment au luat parte reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene, alţi invitaţi. După slujba de sfinţire, după susţinerea alocuţiunilor de rigoare în faţa monumentului, amplasat în centrul localităţii Pui, s-au depus şi primele coroane de flori la baza acestuia.
„Am considerat oportun ca să închinăm eroilor un monument care să le cinstească sacrificiul făcut pentru ţară. Este un lucru firesc, ca orice comunitate ce-şi respectă trecutul, să aibă un astfel de obiectiv”, a spus primarul din Pui, Victor Stoica.
După inaugurarea monumentului eroilor, un alt moment notabil a avut loc: premierea „cuplurilor de aur”, care au trecut pragul unei jumătăţi de secol de căsnicie. Toate cele 65 de perechi au primit din partea Primăriei şi Consiliului Local câte o diplomă de fidelitate, o plachetă şi o atenţie în bani. Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul lăcaşului cultural din satul centru, iar programul a continuat cu o masă festivă pusă la dispoziţia sărbătoriţilor ca premiu suplimentar. Nu putea să lipsească muzica populară, soţii Valeria şi Traian Ilea cântându-le sărbătoriţilor melodii care să le amintească de tinereţea lor.
„Le doresc acestor oameni venerabili ai comunei noastre multă sănătate şi să se bucure în continuare de anii care urmează. Să dea Dumnezeu să avem şi mai mulţi localnici cu vârsta şi înţelepciunea lor. Merită tot respectul nostru, de la ei având numai de învăţat. Le mulţumesc tuturor consilierilor locali care m-au sprijinit în iniţiativa de a-i premia pe aceşti oameni minunaţi. Tuturor, le doresc mult bine şi le mulţumesc pentru prezenţă“, a afirmat primarul din Pui.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.