Eveniment

Devenii sunt de-a dreptul revoltaţi

Livia Botici

În urma publicării, în ediţia de ieri a ziarului, a articolului cu titlul „Dacă nu termini cu întrebările, îţi pun cătuşele”, spre surprinderea noastră, reacţiile cititorilor au fost pe cât de prompte, pe atât de numeroase. Ele ne-au parvenit atât pe site-ul ziarului (www.mesagerulhunedorean.ro), cât şi telefonic. Toţi cei care ni s-au adresat ne-au dat dreptate, precizând că situaţia relatată de noi nu este deloc singulară.

Departe de noi intenţia de a face o campanie împotriva Poliţiei Comunitare din Deva. Însă, am considerat că este potrivit să publicăm în paginile ziarului câteva dintre numeroasele comentarii ale cititorilor, postate pe site-ul nostru. Asta, spre ştiinţa şefilor Poliţiei Comunitare, dar şi a conducerii Primăriei Deva.

Comentarii pe site

koko spune: Halal şef al Poliţiei Comunitare, care afirmă senin că ”nu este prima dată când agentul Vasile Bulea comite greşeli”. Ce măsuri a luat împotriva agentului dacă e aşa? De ce îl plătim? În privinţa şoferiţei, cine greşeşte, plăteşte.

IONEL spune: Cercetările ar trebui făcute şi pentru “marele şef” Cristian Cioflica, care este la fel de ”bine pregătit” ca şi colegii lui… Vai de capul vostru… poliţişti comunitari, bani cheltuiţi aiurea. Să vă plătească primaria că, şi aşa, nu faceţi nimic bun în municipiul Deva.

Dan spune: Se pare că poliţia comunitară pândeşte şi vânează obsesiv zona Spitalului Judeţean şi în mod constant femei, şoferiţe cu Dacia. Ruşine!!! Clar că în zona spitalului vin oameni cu bolnavi, cu necazuri şi pentru că nu e de ajuns, vine şi poliţia cu exces de zel! Curajoşii poliţişti, lipsiţi de educaţie elementară, agresează verbal mai ales şoferiţele – cu ele se simt şi ei puternici… Domnule Cioflica, apariţia în presă vă lasă rece? Ce trebuie făcut oare? Trebuie neapărat să apelăm la presă şi mass-media naţională? De ce poliţiştii ”atacă” doar Dacia autohtonă, le e frică de proprietarii maşinilor de lux, parcate exact în acelaşi loc?

Nistor spune: Felicitări pentru articol!!! Presa are puterea de a stopa abuzurile, acolo unde pretinşii “oameni ai legii” acţionează abuziv şi ilegal!

Simona spune: Într-adevăr, am avut şi eu o altercaţie cu un “bulea” din ăsta, eram împreună cu soţul meu pe Bd. Iuliu Maniu şi, observând, tot aşa, cum din exces de zel, “tovarăşii” acţionau asupra unei maşini parcate (culmea !!!) într-o zonă unde nu exista semn de ”oprire interzisă”, i-am întrebat în ce bază îi saltă maşina omului. Bineînţeles că au dat din colţ în colţ, noi am insistat, iar ei n-au avut alt argument decât: “Dacă ne mai deranjaţi, noi imediat vă cerem să vă legitimaţi, mergem la secţie şi aşa mai departe”. I-am răspuns simplu, că nu suntem nişte “coborâţi din copaci” şi că nu ne intimidează atitudinea lui şi că ne cunoaştem atât drepturile, cât şi obligaţiile, mai ales că el e în postura de om care încalcă o lege! Domnul “organ” a schimbat tonul urgent în clipa în care colegul său (care în tot acest timp vorbea la telefon), s-a apropiat şi i-a spus ceva la ureche. Ghiciţi ce-a urmat! Deblocarea urgentă a roţilor vehiculului în cauză, şi dispariţia maşinii galbene cu platforma, în mare viteză de la locul cu pricina. De-abia atunci am observat şi noi pe cine “apărasem” împotriva “hingherilor de maşini”: maşina avea numărul de înmatriculare AB-25-MAI (!!!). Să mori de râs, nu alta. Dar, vedeţi cu cine avem de-a face?!? Şi ăştia-s plătiţi din banii noştri, fraţilor!

Dick cel rau spune: Săptămâna trecută, aceşti police comunitari ameninţau cu pistolul un cetăţean, care era nedumerit de o ridicare de autoturism din centrul oraşului… cred că au văzut prea multe seriale “Miami Vice”…

badea scarţan spune: Jos Cioflica!!! Fraţilor, hai să strângem semnături şi să schimbăm electricianul din fruntea Poliţiei Comunitare, acest monument al incompetenţei şi slabei pregătiri (apropo, ce şcoală de poliţie a făcut?). Nu mai suport să plătesc prin taxe şi impozite un asemenea “personaj”, funcţionar public, de tip legumă, care îşi bate joc de noi toţi, sfidându-ne prin declaraţiile “inteligente”, pe care le face la adresa locuitorilor oraşului, care, pentru el, în procent de 80 la sută sunt lipsiţi de respect (cum or fi ceilalţi 20 la sută… ?). Când a fost la Big Fm, la emisiune, nu a reuşit să scoată mai mult decât câteva propoziţii monosilabice la întrebările ascultătorilor. La aşa şef, aşa subalterni!!! Ruşine!!! Şi, culmea, îi mai şi plătim. Felicitări pentru articol, cred că Cioflica este cel mai înnegrit la buline şi, dacă răsfoiţi arhiva, e “fruntaş”!!! Va veni ziua în care vor plăti în faţa lui Dumnezeu, pentru ridicatul maşinilor din faţa spitalului! Nesimţiţii!!!

Sesizare identică

Tot în urma articolului de ieri, am primit la redacţie un memoriu, semnat de o deveancă, Maria Moise, de 63 de ani, care ne-a semnalat faptul că în data de 21 iunie a.c., adică, cu o zi înainte de incidentul relatat în ziarul de ieri, a fost jignită de comportamentul abuziv al aceluiaşi agent comunitar, Vasile Bulea. „Am mers la spital cu fratele meu, care se află pe moarte. Am parcat maşina, o Dacia 1300, pe trotuarul din parcare, între alte două automobile de provenienţă străină, dar, după vreo oră, roţile îmi erau blocate numai mie. Nu exista nici un semn de circulaţie, care să mă avertizeze că parcarea este interzisă, sau să mă atenţioneze că risc să mi se ridice maşina. De aici a început calvarul, pe care a trebuit să-l îndur de la acest om al legii, numit Vasile Bulea! Am sunat la dispeceratul firmei care ridică maşini, ca să-i rog să urgenteze, pentru că eram cu bolnavul lângă mine. Acolo, o persoană impertinentă ne spunea că angajaţii sunt pe traseu şi că vor veni când vor putea. După o oră au venit patru bărbaţi, iar după ce s-au văzut cu milionul aferent amenzii, au început cu ameninţările, că vom fi puşi la pământ şi încătuşaţi, dacă mai întrebăm motivul pentru care am primit amenda. Atunci, când i-am rugat să scrie mai repede amenda, pentru că fratele meu nu putea să stea în picioare, au început persiflările şi ameninţările din partea acestui Vasile Bulea”, se arată în memoriul trimis de doamna Maria Moise. În paginile aceluiaşi document, care are ca şi destinatari Primăria Deva, Poliţia Comunitară şi redacţia Mesagerul Hunedorean, Maria Moise îi transmite directorului Poliţiei Comunitare Deva următoarele: „Domnule director, nu Vasile Bulea şi-a pierdut prestigiul, ci dumneavoastră, pentru că nu ştiţi să-i stăpâniţi. Fac tot ce vor muşchii lor în Deva. Păcat!”, mai spune Maria Moise.

8 comentarii la „Devenii sunt de-a dreptul revoltaţi

 • sa va fie rusine ziaristilor adik saptamana trecuta ia-ti laudat iar saptamana aceasta ii bagati la apa rusine sa va fie.Iar ca sa stie toata lumea am fost de fata la incidentul k doamna Moise si „fratele” acesteia nu prea arata a fi pe moarte ci chiar statea in picioare si pot sa spun k agentul si-a facut treaba intradevar a spus k ii va pune catuse insa doar pt ca acesta nu vrea sa se legitimeze si facea scandal iar agentul i-a spus k daca nu se legitimeaza va fi nevoit sa foloseasca forta sa-l incatuseze si sa-l duca la secti pt al legitima.
  Asa k saptamana viitoare ce ve-ti scrie despre ei ????

 • Mai, Adriane, tu faci parte din echipa… te cunosc de cand eram elevi de liceu. Asa ca, nu se pune, caci nu poti sa fii
  obiectiv !…Da’ mai poti incerca la gramatica, frate ! Ca acolo esti jalnic…Ce-i drept, la ocupatia ta – daca esti cel care cred eu – nu ai nevoie de gramatica…

 • Mai ADREENE , spune exact cu ce a fost lauda ?
  Aici este vorba despre agentii speciali de la pulitia comunitara si marele lor creier care face 80 % din romani nesimtiti

 • Cristian Cioflica nu spune nimic?nu are nimic de obiectat la ceea ce semnaleaza oamenii ?Probabil ca nici macar nu citeste ce se scrie despre el si sleahta lui de „politisti comunitari”

 • imi pare rau ca in romania nu este politia din Grecia acolo daca ai ridicat numai tonul la un politit pleci vanat acasa daca pleci si nu te aresteaza.In momentul in care injuri un om se considera atac la persoana si acesta are dreptul sa-ti raspunda insa in momentul in care injuri un politist m-i se pare normal sa te i-a cu forta daca este nevoie si sa te duca la sectie asa ca gandutuva inainte sa vorbiti.Si pentru cei care nu stiu acest agent Vasile Bulea este doar un mijloc de atac la adresa unei alte persoane foarte importanta in deva si de fapt la adresa primarului pentru ca politia comunitara este condusa de primarie.
  vreau doar sa stiti adevarul si imi pare rau ca acest ziar a ajuns unul de scandal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura