Devenii, pe val la kick-boxing

Ciprian Marinuţ

Sportivii Gabriel Bozan şi Narcis Nojogan, de la Hyper Gym Deva, au obţinut victorii categorice la gala Interclub Fighting de la Orşova, desfăşurată sub regulament K1. În plus, Vladimir Horvath a fost egal cu favoritul competiţiei, iar Petre Butnaru a suferit o accidentare în urma unei lovituri ilegale neintenţionate, meciul fiind declarat nul.

„Cetatea campionilor”

Şcoala de kick-boxing de la Hyper Gym Deva are şanse mari să-şi câştige renumele de „cetate a campionilor”. Motivul? Sportivii antrenaţi de Mugurel Petruţiu şi Ioan Maftei fac legea în ring la competiţiile la care participă. Drept dovadă, cei patru reprezentanţi ai clubului devean, prezenţi la gala Interclub Fighting, desfăşurată la Orşova, la finalul săptămânii, au fost neînvinşi. Devenii au luptat spectaculos şi au etalat o bună pregătire tehnică şi fizică, obţinând două victorii şi două rezultate de egalitate. „Ca antrenor, remarc nivelul tot mai crescut al sportivilor şi al competiţiilor. Majoritatea luptătorilor sunt bine pregătiţi tehnic şi fizic, iar meciurile sunt spectaculoase şi aprig disputate”, a spus antrenorul Mugurel Petruţiu.

Plus de tehnică şi de forţă

Juniorul devean Gabriel Bozan a fost revelaţia galei, graţie nivelului tehnic mult superior altor juniori din competiţie. „Gabi a dominat meciul cap coadă. Felul tehnic şi inteligent în care a luptat, arată că este pregătit pentru adversari mult mai dificili şi mai incomozi”, a precizat Mugurel Petruţiu. Narcis Nojogan, aflat la debutul său la seniori, a luptat foarte motivat şi a reuşit să anuleze tehnica superioară a adversarului printr-o pregătire fizică excelentă. „Narcis şi-a dominat adversarul din punct de vedere fizic şi a obţinut o victorie înainte de limită. De obicei, luptătorii tehnici îi înving pe cei puternici, dar în acest caz Narcis a fost excepţia, care confirmă regula”, a spus antrenorul Mugurel Petruţiu.

Egaluri cu valoare de victorie

Vladimir Horvath a lăsat şi el o bună impresie, întrucât a luptat de la egal cu unul dintre cei mai puternici sportivi din ţară. „Vladimir a răspuns la fiecare atac al adversarului şi nu a rămas dator la capitolul lovituri, deşi oponentul său era considerat favorit. A fost un meci aplaudat de către cei prezenţi pentru duritatea cu care s-a desfăşurat. La final, arbitrii au decis că situaţia în ring a fost egală”, a spus Mugurel Petruţiu. Petre Butnaru a avut un adversar dificil care a ieşit tot timpul la bătaie. „Ritmul de luptă foarte intens a provocat accidentarea sportivului devean în repriza a doua, în urma unei lovituri ilegale cu capul, dată neintenţionat. Tăietura scalpului suferită de devean a necesitat îngrijiri medicale, iar meciul a fost declarat nul”, a precizat antrenorul de la Hyper Gym Deva.

La competiţia de la Orşova au participat următoarele cluburi: Hyper Gym Deva, Respect Gym Bucureşti, Respect Gym Oradea, Dragon Club Tg. Jiu, Power GymCraiova şi Coseikombat Gym Reşiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.