Sport

Devenii, în top la „Cupa Cristal”

Ciprian Marinuţ

Maria Orban (foto) (13 ani) a câştigat finala turneului de tenis, categoria 16 ani, a „Cupei Cristal”, desfăşurată la Baza „Constructorul” din Hunedoara, iar alţi trei sportivi ai clubului din Deva au ajuns în „careul de aşi” al competiţiei.

Talentul şi seriozitatea bat experienţa

Aflată în top 10 naţional la categoria 14 ani, petroşăneanca Maria Orban, de la SCM Deva, a demonstrat încă o dată că talentul şi seriozitatea sunt ingredientele de bază din reţeta performanţei, indiferent de vârstă. Maria a jucat la o categorie de vârstă superioară la „Cupa Cristal”, pentru a acumula puncte necesare în viitor şi a reuşit să câştige finala, deşi a avut adversare mai mature şi mai experimentate. Sportiva antrenată de Lunela Maier a câştigat în sferturi cu scorul de 6-2, 6-2 partida cu Amalia Beksi de la CSM Petroşani, aflată pe locul 71 la categoria 14 ani. Maria s-a impus, apoi, în semifinale cu 6-2, 6-0, în faţa Irinei Poiană, de la TC Sun Alba Iulia. În finala cu Bianca Bîltac, de la Siderurgica Hunedoara, situată pe locul 28 naţional la categoria 16 ani, petroşăneanca a început perfect şi a câştigat primul set la zero (6-0). Setul secund a fost mai echilibrat, însă tenismena s-a impus cu 7-5 şi şi-a adjudecat trofeul. „Maria şi-a dominat adversarele la toate capitolele şi a câştigat turneul fără emoţii. Punctele câştigate acum se vor dovedi utile în anii următori, când ea va juca la categoria de vârstă respectivă”, a spus antrenoarea Lunela Maier.

Succes de organizare

Andreas Mihaloianis, Vlad Ştirbu (ambii categoria 18 ani) şi Erica Raţă (categoria 12 ani), toţi de la SCM Deva, au avut şi ei rezultate bune la turneul de la Hunedoara. Mihaloianis şi Ştirbu s-au calificat în „careul de aşi” al categoriei 18 ani, unde s-a jucat în sistem fiecare cu fiecare, iar rezultatele finale se vor stabili azi, după ultimele meciuri. Erica Raţă a ajuns până în semifinale, etapă în care a fost învinsă de favorita competiţiei. Dincolo de rezultatele bune ale tenismenilor de la SCM Deva, turneul a fost un succes şi din punct organizatoric, chiar dacă ploaia a încurcat uneori programul de joc. „La start s-au prezentat peste 80 de sportivii de la cluburi din Timişoara, Arad, Oradea, Alba Iulia, Cluj şi din judeţul nostru, care s-au întrecut la patru categorii de vârstă, feminin şi masculin. Din această perspectivă, competiţia este un succes, având în vedere că a fost cotată doar cu categoria a IV-a. Primii clasaţi au primit puncte din partea Federaţiei, cupe, diplome şi premii în echipamente sportive din partea organizatorilor”, a precizat Lunela Maier, organizatoarea turneului.

One thought on “Devenii, în top la „Cupa Cristal”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura