Sport

Devenii, calificare cu emoții

După victoria din meciul tur, de la Lipova, când echipa deveană a câști­gat la limită, 1-0, prin golul înscris de Alex. Iordache, părea că returul, de pe stadionul Cetate va fi unul ușor. Cu o vic­torie așteptată de publicul spec­ta­tor, peste 1.100 de iubitori ai fotbalului au fost prezenți la confruntarea din retur.

La un pas de gol
CSM Deva a debutat în forță, dar oas­peții și-au arătat interesul pentru joc, iar Alexandru Popovici a trimis un șut bom­bă spre poarta apărată de Bădescu, ultimul fiind atent și a reținut mingea. În minutul 2, Nicu Modan este și el în preaj­ma porții devene, dar balonul ghilea trece peste transversala porții echipei gazdă. Presimțind că ceva nu este în regulă în teren, antrenorul Ștefan Nanu le-a cerut elevilor săi să accentueze jo­cul și, astfel, devenii au ieșit în atac. Re­pri­za se încheie cu o mare ratare a echi­pei CSM Deva: Stelea a executat un cor­ner în centrul careului mare, iar Creciunesc reia cu capul din 6 m, dar portarul advers a fost atent și a prins mingea.
Imediat după pauză se va deschide și scorul. Autorul primului gol a fost Alexan­dru Popescu, care a conlucrat foarte bine cu Stelea, iar por­tarul Raul Buță a scos mingea din plasa porții echipei din Lipova. Apoi, în minutul 55, Erwin Bloj s-a aflat și el la un pas de gol, lob peste portar, la vinclu, în colțul lung, dar mingea părăsește milimetric terenul de joc. Au curs ocaziile gazdelor, spre satisfacția suporterilor din tribune, bucuroși de spectacol. În minutul 57, Bedea șutează din alergare de la circa 30 m din nou peste transversala porții echipei arădene. În minutul 61 notăm o mare ocazie a oaspeților: a fost un ba­lon centrat în careul devean, Modan reia cu capul dar în bara laterală, mingea revine, dar portarul Bădescu e la post și reține salvator un gol ca și făcut. Același Modan a fost aproape de gol în minutul 67, dar mingea trimisă s-a scurs pe lân­gă bara laterală. Chelea trimite în mi­nu­tul 67 de la 20 m direct în bara laterală, surprinzând apărarea deveană.

Un egal muncit
Alex. Bedea va liniști apele după ce înscrie cel de al doilea gol al devenilor. „Șoimii” vor înscrie în urma unei acțiuni nu foarte clare în careul gazdelor, Giosu reușind să introducă mingea în poarta gazdelor, iar jocul s-a relansat. Trecem în contul echipei din Lipova o nouă bară, mingea fiind trimisă sec de Sabău de la 40 m, Gavrilă reușește să egaleze (pe fondul greșelilor celor din apărarea echi­pei gazdă) cu un șut violent de la 30 m în colțul lung al porții apărate de Bădescu. Arădenii au forțat la ma­xi­mum, au căutat să reducă timpii morți de pe teren, au insistat la fiecare minge, dar tehnicianul Ștefan Nanu a reușit să asigure un final liniștit, odată cu intro­du­ce­rea în teren a lui Pencea și Kelemen, astfel că fluierul arbitrului a marcat un egal 2-2 cât o… promovare pentru CSM Deva. Un egal muncit, obținut cu multe emoții. Contează că devenii și-au atins obiectivul propus pentru acest sezon.
Ștefan Nanu a declarat: “Este un egal muncit. Pot să spun că am crezut la 3-0 că putem să ne desfășurăm jocul cum îmi doresc eu, dar din păcate am suferit mult, am avut și noroc, deoarece Lipova a avut și trei-patru bare. Deci, egal cu emoții. Ne-au dominat, sunt o echipă cu talie. Îi felicit pe jucătorii din e­chipa noastră și în special pe Ioardache. Felicit băieții pentru calificarea, este im­portant pentru noi, dar am suferit mult!. E greu când nu ai bancă de rezerve la astfel de jocuri, să nu poți să schimbi. Îmi doresc să îmi i-au revanșa în jocul cu cealaltă echipă calificată în baraj, CSM Reșița. Le-am spus băieților, promo­va­rea stă în picioarele lor!. Ei, dacă își do­resc, pot. Vom trata jocul așa cum tre­buie, nu facem pasul înapoi niciodată! Pentru noi este o performanță și nu renunțăm!”.

Rezultatele returului din prima manșă

  • CSM Deva – CS Şoimii Lipova 2 – 2
  • CSM Reșița – ACSO Filiași 5 – 0
  • CS Corvinul 1921 Hunedoara – CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud 2 -1
  • FC Bihor Oradea – CS Unirea Ungheni 2 – 3

În finale se vor disputa întâlnirile CSM Reșița- CSM Deva (primul joc la Deva) și Unirea Ungheni – CS Corvinul Hunedoara (primul joc la Ungheni)