FlashSport

Corvinul, la maximum! „Echipa revanşei”, tot mai aproape de revenirea în Liga a doua!

Claudiu Sav

În faţa a peste 9.000 de suporteri (re­cord de asistenţă la acest nivel), corviniştii au mai adăugat o victorie în „portofoliul” şi aşa bogat! A fost, din nou, 2-1 cu Gloria Bistriţa, după un meci în care alb-albaştrii au arătat tărie de caracter, au revenit de la 0-1 şi rămân invincibili în această stagiune! Una care se va încheia cu o „finală” pentru pro­mo­vare, în dublă-manşă, cu mai vechea cunoştinţă, Unirea Ungheni!
Primele două clasate a uneia dintre „cele mai slabe serii” din Liga a treia se vor lupta pentru un loc la startul ediţiei viitoare a ligii secunde, după ce gruparea din Mureş a întors calculele hârtiei şi a învins, la Oradea, cu 3-2.

„Gloria nu cântă”
Este titlul unui film românesc din 1976, cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu şi Tora Vasilescu în rolurile principale, dar şi ideea pe care au îmbrăţişat-o „corbii albaştri” (şi) la returul cu Gloria Bistriţa! În faţa unui stadion aproape plin, băieţii lui Florin Maxim au mai învins, încă o dată, gruparea lui Adrian Falub, asta, deşi oas­peţii au venit hotărâţi să strice săr­bă­toarea în alb-albastru, din toate punctele de vedere! Pe teren, roş-negrii au înce­put, cum era normal, mai sus, în ideea de a marca un gol care să îi readucă în cărţi, iar Gondiu a încercat, primul poarta, timid, în minutul cinci. La buturile opuse, Coman şi Curtean au încercat să îl sur­prindă pe Bodea, însă golul a venit în poar­ta Hunedoarei, dintr-o fază care nu anunţa nimic! O centrare a lui Yameogo a fost deviată, Pop a încercat să respingă dar a trimis greşit, Elton şi Lefter nu s-au înţeles şi Abdul a profitat (22). Doar că „zborul corbilor” nu poate fi frânat atât de uşor şi, după 10 minute, Lupu a re­sta­bilit egalitatea, cu o lovitură de cap, după o centrare a lui Bradu (combinaţie în ur­ma căreia Corvinul marca şi la Bistriţa!). Iar la pauză, Corvinul – Gloria a fost 1-1.

Probă de caracter
În actul secund, Garutti i-a luat locul acci­dentatului Iacob, în vreme ce Falub
l-a preferat pe Rus lui Georgescu, însă Corvinul a pus, încet-încet, stăpânire pe joc. Curtean a fost aproape de golul sezo­nului, cu un şut de la 50 de metri (46), iar o fază mai târziu Lupu a pătruns în viteză pe dreapta, dar a tras alături. Replica a venit, doar o singură dată, de la Manolache, a cărui reluare din zece metri, central, s-a dus pe lângă. Şi, din acel moment, a existat, din nou, doar o echipă pe teren! Pîrvulescu a avut şansa lui 2-1, dar a trimis, cu stângul, în cros, alături (53), iar la faza imediat următoare, Bradu a trimis în Bodea, din poziţie „unu la unu” cu acesta, după o minge lungă venită de la Neacşa! Oportunităţi care n-au făcut decât să anunţe golul lui Pîrvulescu, venit după o fază-şnur: „ex­te­rior” Curtean, pasă Coman în zona punc­­tului cu var, finalizare din prima „Nicky” (63)! 2-1 iar restul partidei nici că a mai contat. Bistriţenii au apelat la mingi „plouate” în careu, pradă uşoară pentru corvinişti, care au încheiat încă un meci victorioşi. Pentru a 27-a oară în acest sezon! „Echipa-revanşei” – docu­men­ta­rul care are în prim-plan echipa de bas­chet a Statelor Unite ale Americii, care devine campioană olimpică în 2008 – „rulează” şi la Hunedoara. În alb-albastru şi cu alte figuri în rolurile principale, pen­tru că povestea trebuie să continue!

„I-am învins şi în trening şi la costum!”
Finalul de meci a adus o descătuşare şi pe banca de rezerve a echipei noastre, după ce au existat mai multe „contre” de-a lungul celor 90 de minut (şi nu numai!) cu oficialii formaţiei vizitatoare. Lucru explicat, la final, de antrenorul nostru, Florin Maxim: „E un meci în care s-a trăit intens şi, pe undeva, sunt nor­male şi astfel de ieşiri. Am urmărit, cu atenţie, şi declaraţiile oaspeţilor noştri după meciul de la Bistriţa şi mi s-a părut de prost-gust să te legi de echipa cu care urmează să joci pentru că alege să îmbrace costume la meciurile impor­tan­te… Ne cerem scuze că ţinem la ima­gi­nea noastră! Suntem în 2023 şi nu cred că e potrivit să te iei de astfel de lucruri. Şi-atunci nu am făcut decât să le atrag atenţia, la final, că i-am învins şi în trening şi la costum!”.