Deva: lalele, frumoasele noastre lalele

16 aprilie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Deva a fost înfrumuseţată cu nu mai puţin de 10.000 de lalele care bucură privirile localnicilor de ceva timp. Şi cu toate că iniţial au stat cu emoţii, reprezentanţii Serviciului Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.Î.G.M) spun că nu s-au înregistrat cazuri de răuvoitori care să le rupă sau să distrugă aranjamentele.

„Am considerat că fiecare anotimp vine cu florile lui spectaculoase. Primăvara e dominată de frumuseţea lalelelor, de aceea am plantat circa 10.000 de bulbi la nivel de municipiu, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Sensurile giratorii şi rondurile au prins viaţă. După ce trece perioada lor, vom aduce alte flori, din serele noastre şi pretabile pentru sezonul cald. De asemenea, vom pune şi muşcate în locurile de anul trecut. Muşcatele le cumpărăm din comerţ, deocamdată neavând siguranţa deplină a cultivării lor în regie proprie. Ghivecele cu flori sunt amplasate pe suporţii metalici confecţionaţi de către noi. Şi nu uităm nici de jardinierele Flower Dome, care au fost foarte apreciate de toată lumea şi în 2018, fiind bogate şi viu colorate. Vor mai urma lucrări de întreţinere-verificare a fântânilor arteziene, a sistemelor de irigaţii gazon de pe raza oraşului – pe perioada verii, lucrări de udat şi stropit plantele, florile şi arbuştii decorativi, de cosire mecanică a gazonului şi de igienizare şi întreţinere a zonelor verzi“, a precizat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M Deva.
Reamintim că devenii pot transmite instituţiei sugestii, propuneri sau opinii, la nr. de telefon 0254-233.588 (inclusiv în perioada weekend-ului) sau 0744-354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Selectarea contribuabililor/plătitorilor pentru inspecţie fiscală. Analiza de risc

Inspecţia fiscală reprezintă activitatea ce are ca obiect verificarea legalităţii şi conformităţii declaraţiilor fiscale, corectitudinii şi exactităţii îndeplinirii obligaţiilor în...

Memorialul Zeno Lache şi Regata CSS 1, la Timişoara

Sportivi de la cluburile din vestul ţării- CSS LTPL Orsova, CSS 1 TM, CSS Alexandria, CSM Banat Timişoara, CSM Arad,...

Viorel Tănase este noul antrenor la Energeticianul

ACS Energeticianul, echipă care îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu pe Stadionul „Jiul“ din Petroşani, are, din această săptămână,...

Închide