Deva, înfrumuseţată cu Crăiesele Toamnei

Magdalena Şerban

După ce modelul aranjamentelor florale de tip DOME a fost preluat de către oraşe şi municipii din judeţ şi nu numai, cei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospodărire Municipală Deva (S.P.Î.G.M) vin cu o altă noutate care cu siguranţă va fi copiată şi pusă în practică şi de alţii. Recent, urbea a fost înfrumuseţată cu 20 de manechine ale căror veşminte simbolizează toamna, însă vor fi adaptate pentru fiecare sezon.
,,Este o idee aparte, de care sperăm ca devenii să se bu­cure. În vremuri pandemice, grele din punct de vedere so­cial în primul rând, ne-am dorit să aducem un plus de culoare şi să dăm naştere unei stări de bine şi frumos. Manechinele pot fi admirate în Piaţa Arras (zona Cal), în parcul central, în arealul Casei Judeţene de Pensii şi în par­cul de la Bejan. Au fost costumate în stil specific toamnei, respectându-se paletarul de culori şi simbolistica. Am expus în locurile amintite Crăiasa Toamnei, dar cu mici diferenţe, pentru varietate. Când vine frigul şi va da îngheţul vor fi retrase, iar în primăvară vor fi costumate din nou, de data asta primăvăratic, şi vor fi expuse pentru public “, a precizat Irinel Faur, directorul S.P.Î.G.M. Deva.
Acesta a mai amintit că devenii pot transmite instituţiei sugestii, propuneri sau opinii, la nr. de telefon 0254-233.588 (inclusiv în perioada weekend-ului) sau 0744-354.828 (persoană de contact Ovidiu Oltean).

One thought on “Deva, înfrumuseţată cu Crăiesele Toamnei

  • 12 noiembrie 2020 la 19:15
    Permalink

    Felicitări Deva!!!!!
    Mi-a făcut placere sa vad inițiativa voastră.
    Radacinile mele patern sunt acolo. Bravo!!!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare