Electorale

Deva are nevoie de agent termic de la Termocentrala Mintia

Intenţia Primăriei Deva de la începutul acestui an de a înfiinţa propria societate de interes local, care să aibă ca obiect principal de activitate furnizarea agentului termic în municipiu, ne-a îngrijorat foarte mult. Proiectul a apărut în contextul în care anul acesta expiră contractul de concesiune încheiat de Termocentrala Mintia cu Consiliul Local Deva, iar autorităţile municipiului au declarat că doresc să aibă certitudinea că oraşul va avea permanent căldură şi apă caldă. Această iniţiativă a creat nelinişte şi în rândul angajaţilor de la termocentrală care s-au temut că îşi vor pierde locurile de muncă.
Importanţa Termocentralei de la Mintia pentru siguranţa energetică a României este cunoscută şi a fost recunoscută şi de către prim-ministrul României, Mihai Tudose, în timpul vizitei de lucru pe care a efectuat-o recent în judeţul Hunedoara. Premierul s-a deplasat şi la termocentrală şi am putut avea un dialog direct, la care au participat, între alţii, Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara şi Petru Mărginean, candidatul PSD pentru Primăria Deva la actualele alegeri locale parţiale.
Cu acest prilej, premierul ne-a dat asigurări ferme că guvernul va face toate eforturile ca Mintia să redevină un model energetic românesc. Dar suntem convinşi că angajamentul guvernamental are nevoie şi de sprijin din partea autorităţilor locale, al Consiliului Judeţean Hunedoara şi al Primăriei Deva, într-un parteneriat responsabil în care dorim să fim şi noi parte, o colaborare de ale cărei rezultate să beneficieze direct locuitorii Devei.
În urma discuţiilor la care am participat, avem convingerea că deciziile care se iau în Primăria Devei rămân extrem de importante pentru oamenii care muncesc la Termocentrala de la Mintia şi de aceea este esenţial nu numai să ne exercităm dreptul la vot, dar şi să alegem omul potrivit. Petru Mărginean a afirmat mereu că este o iresponsabilitate să fie închisă această unitate energetică strategică. El a susţinut, de asemenea, că trebuie să existe o soluţie pentru ca termocentrala să îşi continue activitatea, în condiţiile în care 40 la sută dintre locuitorii municipiului Deva sunt racordaţi la sistemul centralizat de termoficare.
Apreciem că în aceste circumstanţe putem pune bazele unui parteneriat din care Deva să câştige cu adevărat.
Cristian Iştoc,
Sindicatul „Solidaritatea“ Hunedoara
Mircea Crişovan,
Sindicatul Liber Independent Electrocentrale Deva

(Comandat de Partidul Social Democrat, cod unic de identificare mandatar financiar: 51170005. Operator economic S.C. Media Hunedoreană S.R.L. Deva, tiraj: 3.300 exemplare.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura