Despre 10.502 de pensionari hunedoreni. PSD minte!

8 mai 2018 | 16 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Monica Pană

Cu o săptămână în urmă, mass-media hunedoreană a avut parte de o conferinţă de presă „viforoasă” a senatoarei liberale Carmen Hărău (foto). Politicianul revoltat, vizibil marcat de ce se întâmplă, i-a informat pe cetăţeni că echipa deputaţilor de Hunedoara tocmai a votat împotriva hunedorenilor, respingând un proiect de lege liberal.

Pentru a doua oară în cei cinci ani de când este parlamentar, Hărău afirmă deschis, cu subiect şi predicat, că parlamentarii PSD nu sprijină judeţul, că nu au decât interese personale, spre deosebire de alţi pesedişti, din alte zone geografice, care apără interesele oamenilor ce i-au trimis în Parlament.
Prima oară când a procedat astfel, în 15 februarie 2015, Hărău avertiza despre pericolele în care se află Complexul Energetic Hunedoara, informând opinia publică că situaţia CEH este gravă, că parlamentarii puterii, Nistor şi Intotero, îi mint pe hunedoreni, ascund adevărul, nu negociază la guvern avantaje compensatorii pentru economia judeţului. Pentru că nu i-au putut închide gura, pesediştii şi trompetele lor au năpădit pe actualul senator Hărău, pe atunci deputat, calomniind-o în fel şi chip, acoperind-o de batjocură şi ocară. Din păcate, optimismul lui Nistor şi Intotero se dovedeşte acum că a fost mincinos! Cu proiectele de lege făcute de Hărău în folosul hunedorenilor şi trântite la vot de către PSD, inclusiv de către Nistor, Intotero, Toma, Marica, povestea din 2015 pare că se repetă.
Senatoarea făcea referire, în conferinţa de presă de acum o săptămână, la un proiect de lege pe care ea l-a făcut, pe structura unei promisiuni electorale de campanie a PSD-ALDE: înlăturarea inechităţilor ivite între pensionarii minieri ieşiţi la pensie înainte de 1 ianuarie 2011, faţă de cei ieşiţi la pensie după această dată. Proiectul Hărău, odată aprobat, ar fi trebuit să pună capăt unei perioade de trei ani de minciuni privind aplicarea Legii nr.192/2015, ce se referă la grupele de muncă I şi II.
Deputaţii PSD-ALDE, inclusiv cei din judeţul Hunedoara (Nistor, Intotero, Marica, Toma, Surgent) au votat împotriva proiectului. Mai mult decât atât, cu un tupeu inimaginabil, deputatul Ilie Toma, „aburitorul de serviciu” al pensionarilor, fost şef la Casa de Pensii a judeţului Hunedoara, pus de PSD să le promită acestora câte în lună şi în stele, a fost împins în faţă la tribună, să explice lucruri de neexplicat. De ce celor 10.502 de pensionari PSD le refuză rezolvarea problemei lor? De ce trebuie să-şi caute dreptatea prin tribunale, ei, oameni vârstnici şi bolnavi, care au muncit din greu? De ce PSD-ALDE au minţit cu neruşinare? Cât trebuie să mai aştepte nişte oameni care nu prea mai au timp de aşteptat?!
Duminică, după o săptămână de la conferinţa de presă a senatoarei Hărău, „Partidul” i-a cerut din nou lui Ilie Toma să se sacrifice pe altarul propagandei mincinoase şi să facă şi el o conferinţă de presă explicativă. Singur. De altfel, fiindcă-i place să se audă vorbind mai mult decât capacitatea lui de a scoate vorbe inteligente sau de utilitate electorală, este imprevizibil şi se uită cu jind la fotoliul de primar al Hunedoarei, Toma a devenit indezirabil pentru şefii PSD. Este clar că dacă partidul lui l-ar fi considerat specialist în pensii, nu doar un „aburitor”, i-ar fi dat lui Toma un loc în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor. Nici ei nu dau o ceapă degerată pe expertiza lui! De altfel, Maurul şi-a făcut datoria, maurul poate să moară! Toma şi-a asumat toate minciunile despre pensii, a împroşcat-o public cu noroi pe Hărău, a acţionat electoral prin cartierele Micro 6 şi Micro 7 în Hunedoara şi l-a scos primar pe Bobouţanu!
În conferinţa de presă, explicaţiile lui Toma au fost atacuri la adresa senatoarei liberale: că Hărău vrea să-şi facă imagine pe Valea Jiului, că fuge de hunedoreni (Toma uită sau nu ştie că proiectul de lege al senatoarei are impact şi în Hunedoara) că „se pare!” că doar o mică parte din hunedoreni mai au încredere în ea, că proiectul nu-i bun fiindcă senatoarea nu l-a consultat pe el, specialistul în pensii, Ilie Toma etc.
Este clar că oamenii de tipul lui Toma n-au cum pricepe că sunt şi politicieni care s-au dus în Parlament să facă lucruri bune, nu să-şi facă imagine! Căci imagine îşi făcuseră, deja, înainte de a intra în politică, din cariere profesionale şi realizări solide. Conferenţiar universitar dr. Carmen Hărău, antreprenor român de succes, fost deputat, actual senator, nu face parte dintre „atârnătorii politici” care devin nuli după ce sunt ejectaţi din politică, fiindcă nuli au fost şi înainte de ea!
În deruta lui, încercând să-şi consolideze atacul, Ilie Toma a spus, totuşi, despre senatoarea liberală un mare adevăr: “Doamna senator Carmen Hărău crede că Parlamentul este una dintre firmele ei!” Adevărat a grăit gura… lui Toma! Hărău s-a mutat cu tot efortul şi capacitatea de muncă în politică şi investeşte acolo viaţă, aşa cum o făcea în firmele proprii! Din păcate pentru firme!
Exceptând atacurile la Hărău, Toma, reprezentantul „competent” care face parte din organizaţia PSD unde preşedinte este primarul Dan Bobouţanu, ne-a spus iar că vor rezolva… cândva. Dar de ce n-au rezolvat votând proiectul Hărău? şi de ce nu rezolvă votând proiectul copy-paste după cel al lui Hărău, înaintat de deputata PSD Lucreţia Roşcaş?
Domnule Dan Bobouţanu, aveţi poziţie importantă în PSD şi sunteţi şeful politic direct al deputatului Ilie Toma! Aţi girat prezenţa lui în Parlament şi promisiunile electorale făcute în campania electorală. Hunedorenii merită să afle punctul dumneavoastră de vedere despre situaţia creată!

Comentarii (16)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Alexandru spune:

  “conferinţă de presă „viforoasă” a senatoarei liberale Carmen Hărău”…. Sa inteleg ca e precum uraganul.. Cand trece iti ia si casa!?!

 2. Cornel_HD spune:

  Diferenta intre cei doi este enorma Nu inteleg de ce femeia asta nu sta in banca ei sa-si vada de afacerile familiei. Harau confunda Parlamentu’ cu propria-i afacere. Nu ar fi rau, daca ar pune interesul oamenilor inainte de interesul propriu. Oare i s-au subtiat banii in conturi, de cand nu mai face pe femeia de serviciu a Hunedoarei si vrea reparatii de imagine de face circ? Ilie Toma este un om integru, care niciodata nu a promis ceva fara sa concretizeze. Era indreptatit sa respinga o lege care nu rezolva nici pe sfert problemele existente.

 3. jurist de meserie spune:

  L129/2017
  Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice

  Respins de ambele Camere

  Adică, nici colegii ei senatori nu au considerat că este o lege bună și urlă la PSD Hunedoara. Ba mai mult, nu ține cont că Toma are 4 ani experiență la Casa de pensii. Este de bun simț ce spune Toma, când spune că trebuie incluși și CFR-iștii, și siderugiștii. și restul celor care au de pătimit. Ca jurist, știu ce spun.

 4. Joker spune:

  cine e Harau???????????

 5. Ionel spune:

  Conferenţiar, fost deputat, actual senator , antreprenor de succes, actual presedinte cecar, maine-poimaine si presedinte de birou electoral ca sa isi numere singura voturile si, sa nu uit, fan PSD. A apucat-o nostalgia. Femeia asta sufera de M I T O M A N I E (Boală psihică caracterizată prin tendința de a denatura adevărul, de a inventa fapte care nu s-au petrecut în realitate). Daca mai inhata niste contracte si functii – tulburare schizoafectiva va scrie in fisa ei medicala. Desi, nu sunt convins ca nu o are deja.

 6. Elena spune:

  sunt curioasa sa aflu pe ce criterii s-a apucat ea sa faca o lege. daca venea cu legi pentru afaceristi hai ca treaca mearga, cu scutiri de impozite si alte facilitati. dar asa… goana asta dupa voturi, bat-o vina!
  succes domnului Toma si un sfat amical, de la o persoana neutra: prostia e infinita. nu te bate cu ea ca ai doar de pierdut. asteptam cat mai urgent rezolvarea tuturor problemelor

 7. codrut spune:

  tipa asta e cea care s-a apucat si de cantat? Sau e ceva impresar artistic. Tocmai ce a lansat o melodie de sa facut coada de artisti la senat?

 8. Teodora spune:

  bla bla bla bla Taaaaaaaaaaaare asi vrea sa-i vad la aceasi masa pe Toma si Harau dar fuge de el Sa vedem cum ramane doamna fara argumente. Asta daca nu cumva are si ea experienta pe la casa de pensii La dat din gura e bunaaaaaaa :)))))))))))))))

 9. Andrei spune:

  m mai multa incredere in Toma. El cat a fost la pensii era ordine si disciplina acolo. Stiu ca era in emisiune televizata cand am sunat si mi-a luat numarul de telefon ca ma suna pentru raspuns. Am ramas placut surprins cand a sunat. Credeam ca e doar o amagire. Ea e la al doilea mandat si nu stiu sa fi facut ceva pentru Hunedoara, mai ales ca avea interesul avandu-l pe Arion primar. Doar au promis, 2000 locuri de munca si investitii si nu s-a intamplat nimic. Nici pietonala, nici asfaltare, plin de ciori, caini

 10. Andrei spune:

  am mai multa incredere in Toma. El cat a fost la pensii era ordine si disciplina acolo. Stiu ca era in emisiune televizata cand am sunat si mi-a luat numarul de telefon ca ma suna pentru raspuns. Am ramas placut surprins cand a sunat. Credeam ca e doar o amagire. Ea e la al doilea mandat si nu stiu sa fi facut ceva pentru Hunedoara, mai ales ca avea interesul avandu-l pe Arion primar. Doar au promis, 2000 locuri de munca si investitii si nu s-a intamplat nimic. Nici pietonala, nici asfaltare, plin de ciori, caini

 11. Marta spune:

  Astia din psd au maturat-o din partid si a dat ghinionul sa ajunga an pnl. Distruge tot ce atinge. Unde e Arion? Acum e la brat cu Gherman, maine cu cine? Ca de nu joaca ala cum canta ea al zboara urgent. Au ramas cei care ai aduc elogii si pupa tot ce atinge duamna. Oare are limita femeia asta? PNL-ul de astazi este urmasul vechiului PNL si al PD/PDL. Astia ne-au taiat pensiile si salariile. Astia m-au lasat fara bani de rate si paine la copii. Eu duc grija zilei de maine. Harau ce face? Da bonuri de masa la angajati si ai trimite la magazinul ei sa cumpere mancare? Si a promis marea cu sarea, hunedorenilor ei, apoi a cerut penalizari la facturile pe panselute? Acum e preocupata de pensii? Ai e frica de faliment, ca nu are lumea bani sa cumpere de la ea? Dumnezeu e sus si o vede!

 12. impaciuitorul spune:

  Nu știu ce se agită atât.

  Explicația domnului deputat Toma este foarte clară:

  „Legea propusă de doamna senator Carmen Hărău este o lege nedreaptă pentru că nu acoperă întreaga gamă de pensionari care au lucrat în grupele I și II de muncă, grupe speciale. A intrat la vot în parlament, grupul PSD a discutat foarte mult despre această lege care trebuie luată în serios, dar care este incompletă. Articolul de lege propus și căzut la vot am considerat că nu este oportun pentru că sunt excluse categoriile de pensionari care au lucrat în condiții speciale, în grupe, siderurgie, șantiere de hidroconstrucții, CFR-iști, inclusiv minerii care au lucrat mai puțin de 20 de ani. Articolul de lege propus de doamna senator Carmen Hărău exclude o parte din pensionari care beneficiau de prevederile Legii 192/2015”

  Nouă, românilor ne place circul gratuit. Și doamna senator este specialistă în așa ceva. Nu am votat să am parte de circ. Pentru asta cumpăr bilet

 13. Ciprian spune:

  multi din valea jiului nu vor mai vota cu PSD

 14. N C spune:

  Bai ce prolific a fost si este PCR in judet ?!!!
  Traiti cum meritati, tovarasi. Viitorul va fi si mai gri.
  Productia ioc. Pensia (neacoperita), sa traiasca.
  Vedeti voi pe Beelzebul. Curand.

 15. N C spune:

  Mereti in P M la munca , trantori comunisti.
  Trogloditi din pensionari speciali in internauti fara idei.
  Drogati cu sloganuri si cu “100 de lei Nicule”.
  Copiii vostri va vor judeca.
  S. P.

 16. Truta spune:

  După ce iși vor da seama și cei din Valea Jiului că Hărău le aruncă praf în ochi, cum a făcut și în Hunedoara cât avea contracte cu primăria, vor vota cu cine merită. Până acum Hărău nu a făcut nimic, pentru că nu e capabilă. La afaceri se pricepe, la politică ba.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Chemarea în garanţie a firmelor care au modernizat drumul la Sarmizegetusa Regia, respinsă

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a înregistrat un prim eşec în procesul în care contestă plata corecţiilor financiare impuse de Ministerul...

Când se vor realiza reţelele de apă şi canalizare în satele aparţinătoare municipiului Hunedoara

Ieri, într-o conferinţă de presă, susţinută alături de primarul Hunedoarei, directorul general al societăţii Apa Prod, Victor Arion (foto), a...

Completarea Declaraţiei Unice 212 pentru veniturile din activităţi independente realizate în anul 2017 şi/sau estimate pentru anul 2018

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a organizat în data de 18.04.2018 şi, respectiv 25.04.2018, pe pagina proprie de Facebook,...

Închide