Chemarea în garanţie a firmelor care au modernizat drumul la Sarmizegetusa Regia, respinsă

8 mai 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Natalia Bumbac

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a înregistrat un prim eşec în procesul în care contestă plata corecţiilor financiare impuse de Ministerul Dezvoltării Regionale Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) pentru proiectul de modernizare a drumului de la Sarmizegetusa Regia. Curtea de Apel Alba Iulia a respins cererea de chemare în garanţie a firmelor care au proiectat şi executat lucrările, cerere formulată de CJ Hunedoara.

„Respinge cererea de chemare în garanţie a SC Trans Construct Import SRL, SC Prodcad SRL şi SC Obermeyer Proiectare SRL Bucureşti formulată de reclamanta UAT Judeţul Hunedoara, ca inadmisibilă. Cu drept de recurs în 5 zile de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă”, se arată în decizia instanţei. Următorul termen de judecată în dosar a fost stabilit pentru 4 iunie.

Neregulile au fost descoperite
Reamintim că la finele anului 2017, CJ Hunedoara a plătit corecţii financiare în valoare de 2.016.150 de lei pentru proiectul de modernizare a celor 18 kilometri de drum judeţean dintre Costeşti şi Sarmizegetusa Regia. Banii au fost plătiţi din bugetul propriu, la impunerea MDRAPFE, în urma neregulilor constatate în executarea lucrărilor. Mai exact, ministerul a stabilit că la umplerea gabioanelor s-a folosit piatră din râul de pe marginea drumului, iar în acte a fost decontată piatră concasată. În consecinţă, a cerut CJ Hunedoara returnarea sumelor cheltuite cu aceste materiale.
Modernizarea drumului Sarmizegetusa Regia s-a făcut în perioada august 2015 – mai 2016. Valoarea totală a proiectului a fost de 41.587.526,93 de lei. Lucrările efective au fost executate de firma Trans Construct Import Export. Celelalte două societăţi chemate în garanţie, Prodcad şi Obermeyer Proiectare, au asigurat proiectul tehnic şi dirigenţia de şantier.
Chemarea în garanţie reprezintă astfel acea cerere de intervenţie forţată prin care una dintre părţile aflate în litigiu solicită introducerea în proces a unui terţ împotriva căruia ar putea formula acţiune separată în garanţie sau în despăgubiri.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Ciprian spune:

    Rugam Consilul Judetean Hunedoara PSD (Bobora si Andronache oameni lui Laurentiu Nistor) sa inceapa lucrarile de asfaltare la drumul judetean din Parang ca instanta de judecata a dat liber sa inceapa lucrarile iar CJH a spus ca sunt bani necesari pentru acest drum , ce mai vor , ce mai asteapta , dar modernizarea drumului judetean Valea de Pesti , valea jiului a votat de 28 ani cu PSD .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Când se vor realiza reţelele de apă şi canalizare în satele aparţinătoare municipiului Hunedoara

Ieri, într-o conferinţă de presă, susţinută alături de primarul Hunedoarei, directorul general al societăţii Apa Prod, Victor Arion (foto), a...

Completarea Declaraţiei Unice 212 pentru veniturile din activităţi independente realizate în anul 2017 şi/sau estimate pentru anul 2018

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a organizat în data de 18.04.2018 şi, respectiv 25.04.2018, pe pagina proprie de Facebook,...

Popice: Doi sportivi din judeţul Hunedoara, convocaţi la lotul naţional pentru “mondiale”

Conducerea federaţiei de specialitate a stabilit, după desfăşurarea Campionatelor Naţionale de popice de la Hunedoara, componenţa loturilor naţionale ale României...

Închide