Deşi au primit locuinţe, le-au refuzat

Pentru că li se cer prea mulţi bani pentru contractele la utilităţi, nevoiaşii refuză să se mute în locuinţele sociale.

Circa 100 de familii din municipiul Petroşani au primit o locuinţă nouă în blocul social amenajat în cartierul Colonie. La înmânarea cheilor au fost prezenţi şi reprezentanţii autorităţilor locale, primarul Tiberiu Iacob Ridzi fiind cel care a tăiat panglica inaugurală. „După cum am promis, am dat în folosinţă acest bloc. Un număr de 120 de familii se va bucura de o locuinţă aici, o parte dintre celelalte cereri depuse la primărie pentru atribuirea unei locuinţe urmând a fi rezolvată în viitorul apropiat, după ce vom amenaja şi celălalt bloc situat în aceeaşi zonă, în apropierea unităţii de jandarmi”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi.

În blocul dat în folosinţă au fost amenajate 120 de apartamente şi garsoniere, care au fost repartizate celor care până acum locuiau pe unde apucau. Deşi vor fi puţin mai înghesuiţi, deoarece familiile mutate aici au numeroşi membri, totuşi, oamenii au fost mai mult decât mulţumiţi că vor avea un acoperiş deasupra capului.

Unii n-au acceptat oferta primăriei

Însă, unele familii cărora le-a fost repartizată o locuinţă în blocul din Colonie au refuzat să o primească. „Am crezut că vor fi mai mari garsonierele, dar, când am văzut-o cât e de mică locuinţa ce ne-a fost repartizată, am refuzat-o. Nu putem locui patru oameni în câţiva metri pătraţi. Mai bine mai aşteptăm”, a spus Aguriţa Moisă, reprezentanta uneia dintre familiile care au refuzat locuinţa atribuită de către primărie. În acest timp, alte 500 de familii din Petroşani aşteaptă cu sufletul la gură, unele de ani buni, să li se rezolve cererile de repartizare a unei locuinţe sociale. (D. Istudor)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.