Descoperirea macabră din Peştera Vacii

15 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Oana Mihnea Snapshot(0)

Marţi, un bărbat de 41 de ani din municipiul Petroşani a descoperit în Peştera Vacii, din Munţii Şureanu, un cadavru în stare avansată de putrefacţie şi a alertat imediat autorităţile. Poliţiştii au stabilit că este vorba despre o femeie în vârstă de 42 de ani, din Petrila, iar cazul a ajuns pe mâna procurorilor.
Crimă sau accident?
Trupul femeii a fost scos din peşteră şi coborât de pe munte de către salvamontişti şi trimis pentru expertiză Serviciului Judeţean de Medicină Legală Hunedoara. Potrivit medicului legist Dan Mărculescu, decesul femeii a fost provocat de un traumatism cranio-cerebral, dar pe trupul neînsufleţit au mai fost găsite şi alte leziuni minore, care nu au legătură însă cu cauza morţii.
Întrucât este luată în calcul şi posibilitatea ca femeia să fi fost victima unei infracţiuni, cazul a ajuns în faţa procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. „Din datele pe care le avem, este vorba despre o femeie fără adăpost, care a zăcut în peşteră mai mult de două săptămâni, iar o parte a corpului a fost devorată de animale. Pe tavanul peşterii s-au găsit şi urme de sânge, femeia avea asupra ei medicamente, era probabil în stare de ebrietate şi avea probleme psihice. Pentru început, se merge pe premisa unei morţi accidentale, dar se ia în calcul şi varianta omorului. În funcţie de indiciile care o să mai apară, se va stabili cu exactitate dacă a căzut şi s-a lovit la cap sau dacă cineva i-a luat viaţa“, a declarat Mirela Negruţiu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.
Laura Bradu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, a precizat că „asupra femeii nu au fost găsite acte de identitate şi nici nu a fost dată dispărută, deoarece nu apare în evidenţe nici o persoană cu semnalmentele ei“.
Totuşi, se ştie că femeia găsită decedată în peşteră era din Petrila, fiind o persoană fără adăpost, o boschetară, care trăia din cerşit şi consuma alcool. Ea avea şi probleme psihice, fiind internată în mai multe rânduri la spitalul de boli psihiatrice.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Cazurile de muncă la negru, în scădere

Numărul cazurilor de persoane care muncesc fără forme legale a scăzut în judeţul Hunedoara, comparativ cu anul trecut, în primul...

Ridicările de maşini au fost contestate la instanţa supremă . Şoferii ar putea răsufla uşuraţi

Oana Mihnea Un recurs în interesul legii a instituţiei Avocatul Poporului ar putea da mari speranţe conducătorilor auto care parchează...

Bulina neagră, 16.04.2015

Mircea Moloţ, preşedintele suspendat al CJ Hunedoara Pentru că, deşi există o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care mandatul său...

Închide