Sport

Descătuşare! Corvinul câştigă în minutul 90 şi rămâne pe loc de play-off

Claudiu Sav

Corvinul Hunedoara a obținut prima victorie după aproape 30 de zile. Alb-albaștrii s-au impus în fața aceluiași ad­versar împotriva căruia obținea ulti­mele trei puncte: Chindia Târgoviște. După succesul din Cupă, acum formația lui Florin Maxim s-a impus cu 2-1 în fața dâmbovițenilor, în campionat, după un meci în care a revenit de la 0-1 și a marcat golul victoriei în minutul 90!

Doar jumătăți de ocazii
Aproximativ 3.500 de fani au „populat” arena „Michael Klein”, pentru capul de afiş al rundei a zecea, dar şi pen­tru a fi aproape de echipă în încercarea „corbilor” de a ieşi din mini-criza de rezul­tate din ultima perioadă. Doar că după pri­mele 20 de minute se părea că gaz­de­le nu pot să se „scuture” de pasa mai pu­ţin favorabilă. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 16, prin Prejmereanu, care a înscris cu un şut bine-plasat, de la 20 de metri, în zonă centrală. Corviniştii au ră­mas în posesie şi după golul încasat, au dus mingea de câteva ori în careul ad­vers, însă au avut doar jumătăţi de ocazii, la încercările lui Coman (28) şi Mitran (42).

Pauza, hotărâtoare
În actul secund, Florin Maxim a „mutat” cu Sebastian Ion şi Andrei Hergheligiu, în locul lui Mitran şi Antonov, trecându-l pe Neacşa în zonă centrală, din banda stân­gă, mutare care s-a dovedit a fi câşti­gă­toare. „Decarul” Hunedoarei a „filtrat” toate atacurile alb-albastre şi te­renul s-a „înclinat” şi mai mult spre poar­ta lui Isvoranu. Lupu a irosit o şansă imensă, din centrul careului, în minutul 56, pentru ca şase minute mai târziu să se re­van­şeze, cu o lovitură de cap imparabilă, în colţul lung, după o centrare a lui Neacşa! 1-1 şi, din acest moment, cu mici excepţii, pe teren a rămas doar o echipă. Corvinul a presat, acelaşi Neacşa l-a „întins” serios pe Isvoranu în două rânduri (69,75), pen­tru ca golul să vină în ultimul minut re­gulamentar. Neacşa a centrat din stânga, Hergheligiu i-a luat fața lui Anişorac, i-a pus mingea în şase metri lui Marius Coman, care a trimis, din prima, sub trans­versală!

Primă jumătate de sezon, peste aşteptări
S-a încheiat 2-1 şi, la jumătatea sezo­nu­lui regular, Corvinul este pe loc de play-off, din postură de nou-promovată! „În ultimele săptămâni am lucrat şi la acest aspect, ca băieţii să îşi recapete în­cre­derea în ei. În prima repriză, n-au făcut asta, le-au oferit cam prea mult respect adversarilor, a venit golul lor, dar până la urmă, după pauză au jucat aşa cum tre­buie. E un succes muncit şi meritat, pă­rerea mea, care vine într-un moment în care chiar aveam nevoie. Apreciez foarte mult aportul fanilor, faptul că ne susţin, dar aş vrea în acelaşi timp, ca în mo­men­tele grele să fie şi mai mult în spatele jucătorilor, să îi facă să simtă acest lucru, nu în momentul în care nu traversăm o fază bună să îi admonsestăm din tribună. Ştiu că au aşteptări mari, dar e Liga a doua, e altă poveste. Şi dacă nici noi, nici colegii mei şi nici eu nu ne dorim să câşti­găm, atunci cine?!”, a spus, la final, Florin Maxim, antrenorul Corviniştilor.

Se inaugurează magazinul oficial
Fanii se pot întâlnii cu favoriţii lor, astăzi, de la ora 16:00, pe Pietonala Corvin, în apropierea Casei de Cultură, odată cu inaugurarea noului magazin oficial al clubului. Dincolo de jucători şi staff-ul tehnic, la eveniment vor lua parte mai mulţi foşti jucători importanţi din istoria clubului, în frunte cu Romulus Gabor, care va aduce, pentru prima dată după mulţi ani, Balonul de Aur şi Gheata de Bronz primite la Mondialul de Tineret din 1981. De altfel, suporterii vor putea să îşi achiziţioneze replici semnate ale acestora, dar şi noul rând de echipament al Corvinului, care va fi prezentat tot cu această ocazie.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura