Deputatul Sorin Marica va vota pentru eliminarea fondului clasei

02 Sorin Marica primar Salasu de sus 1192Magdalena Şerban

Cadrele didactice care cer bani elevilor pentru fondul clasei sau al şcolii ar trebui să fie condamnate la închisoare, consideră un deputat din judeţul Alba, care a depus un proiect de lege în acest sens. Iniţiativa va intra în dezbatere imediat ce vacanţa parlamentarilor va lua sfârşit şi prevede pedepse de până la şase ani după gratii pentru profesori, respectiv între şase luni şi doi ani pentru părinţii care vor continua să apeleze la astfel de obiceiuri.
„Oficial, fondul clasei sau fondul şcolii nu există, dar cu toate acestea, aproape toţi părinţii plătesc cotizaţiile respective. Fie că le sunt cerute de cadrele didactice sau de direcţiune, acestea nu au formă legală. Personal, cred că fondul clasei reprezintă o meteahnă comunistă, rămasă moştenire de ani buni şi e cazul să fie stopată. În primul rând, nu se ştie dacă modul în care sunt cheltuiţi banii este unul oportun. Teoretic, sumele cu pricina sunt pentru diverse reparaţii sau mici achiziţii, dar practic, totul se poate interpreta. Nu spun că profesorii nu ar avea intenţii bune. Nu susţin asta. Însă e spre binele tuturor ca astfel de lucruri să fie manageriate strict la nivel bugetar, adică de către cei care răspund de instituţia de învăţământ şi în limita alocărilor de la stat.  Să nu mai pun la socoteală faptul că foarte mulţi părinţi abia le asigură copilaşilor un minimum necesar. Dacă se află în şomaj sau mai rău, beneficiază doar de ajutor social, de unde să aibă bani pentru birurile de acest gen?! Aşa că voi susţine, prin vot, propunerea legislativă“, explică Sorin Marica (foto), deputat PSD în Colegiul Uninominal Ţara Haţegului – Ţinutul Pădurenilor – Călan.

One thought on “Deputatul Sorin Marica va vota pentru eliminarea fondului clasei

 • 6 ianuarie 2016 la 9:55
  Permalink

  Nu sunteti in stare sa alocati suficienti bani pentru invatamant si sanatate dar va preocupa teribil banii care-i dau altii.
  Nulitati abjecte ajunse in fruntea bucatelor, unde va sunt „proiectele” ?
  Nu va mai pisati dupa cires, cine impune „biruri” mai mari ca voi politicienii ?
  Plangeti de mila sarmanilor ? cum au ajuns ei asa ?
  Salariile voastre marite si pensiile nesimtite pe cine ati intrebat cand vi le-ati acordat, din banii cui nu ai tarii ???
  Ce oameni, ce caractere ??

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.