Politica si administratie

Deputatul PNL Vetuța Stănescu: Activitatea din Parlament, în cifre

Adriana Năstase

Deputatul PNL de Hunedoara, Vetuța Stănescu (foto), este membră în Comisia pentru administraţie pu­blică şi amenajarea teritoriului, în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Federativă a Braziliei – Vicepreşedinte, în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Cipru și în Grupul parlamentar de prietenie cu Republica Arabă Egipt.

„Politica nu e despre politicieni, ci despre oameni”
Ce a însemnat, în cifre, activitatea sa în sesiunea parlamentară care tocmai s-a încheiat. Astfel, deputatul liberal a avut 10 luări de cuvânt în plen, 46 de declarații politice depuse în scris, 32 de întrebări și interpelări, 76 de propuneri legislative inițiate. Dintre cele 76 de inițiative legislative, 15 au devenit legi, 21 de inițiative sunt în lucru la comisii, 16 sunt înregistrate la Senat, 5 sunt la promulgare.
„În această sesiune parlamentară am avut 20 de intervenții, inclusiv în scris, în ședințele Camerei Deputaților. Este vorba de „66 de ani de la admiterea României în Organizaţia Naţiunilor Unite”, „O piaţă din Paris va purta nu­mele lui George Enescu”, „România a primit invitaţia de a începe negocierile pen­tru aderarea la OCDE”, „Moder­ni­zarea infrastructurii energetice este imperioasă”, ”Termocentrala Mintia nu se vinde la fier vechi!”, „Solidari cu su­ferinţa”, „România este un pilon de re­zistenţă în cadrul NATO şi al crizei refugiaţilor ucraineni”, „Constructorii au nevoie de ajutor!”, „«Sprijin pentru România» – un pachet pentru o ţară sta­bilă şi puternică”, „Legea offshore – pentru securitate şi stabilitate”, „119 – numărul care salvează vieţi”, „O presă liberă înseamnă o societate liberă!”,”8 mai 1945 – 77 de ani de la sfârşitul ră­zboiului în Europa”,”12 mai – Ziua in­ter­naţională a asistenţilor medicali”, „Co­lectare eficientă, nu impozitare exce­sivă”, „29 mai – Ziua românilor de pre­tutindeni”,”România va beneficia de 10 miliarde de euro din PNRR, anul a­cesta”, „Investiţiile sunt cea mai sigură şi eficientă cale spre un viitor aşa cum ni-l dorim”, „Investiţiile şi mediul de afa­ceri sunt priorităţi pentru PNL”, „In­vestiţiile în sport sunt imperioase!”
Am avut 32 de întrebări și interpelări adresate ministerelor de resort refe­ritoare la probleme stringente ale jude­țului Hunedoara, dar și chestiuni im­portante de natură economică și socia­lă naționale, care se repercutează di­rect și la nivel local. Rămân fidelă prin­cipiului conform căruia politica nu e despre politicieni, ci despre oameni. Politica este despre problemele oa­me­nilor, despre provocările zilelor noastre, iar menirea noastră este să ajutăm, să îi sprijinim și să construim un viitor mai bun, o țară așa cum ne-o dorim noi toți!”, a spus Vetuța Stănescu, deputat PNL de Hunedoara și președintele li­beralilor hunedoreni.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura