Politica si administratie

Deputatul Natalia Intotero: Guido, poate încep și firmele germane să-și plătească impozitele în România!

Guido Reil (medalion) a făcut de­clarații con­tro­versate în Par­la­mentul European, com­pa­rând România cu “Vestul Săl­batic“, stâr­nind indig­na­rea euro­par­la­men­tarilor ro­mâni pre­zenți. Dar, nu nu­mai a europarla­men­tarilor. Deputatul PSD de Hunedoara, Natalia Intotero (foto), i-a transmis politicianului ger­man că nu trebuie să se teamă că vor migra românii în vest, după aderarea României la Spațiul Schengen.
Bani mulți spre Germania
„Europarlamentarul ger­man Guido Reil spune că nu trebuia să fim primiți în Uniunea Euro­peană de săl­batici ce suntem. Ei bine, Guido, poate nici noi nu tre­buia să pri­mim com­paniile voas­tre în România. Poate în­cepeți să plătiți și voi im­pozitele pe profit aici la noi. Lidl și Kaufland au înregistrat în anii trecuți profit anual de 3 miliarde euro, dar impozitele nu știm unde le plătesc. Înțeleg că unele com­panii nici nu vor să își construiască ma­gazinele și halele cu companii ro­mâ­nești. Star Assembly, Rewe, Robert Bosch, Selgros, Autoliv, Hella, Schaeffler și multe alte companii nemțești o duc bine în România, iar țara asta trimite mulți bani și mulți oameni la muncă în Germania. În România activează apro­xi­mativ 8.000 de companii cu capital majoritar german cu o cifră de afaceri cumulată de 27 de miliarde de euro. Sunt tare curioasă, ele ce părere au? Tot așa sălbatici le părem?.
Guido mai spune că după ce noi, Bulgaria și Croația intrăm în Schengen, va fi „o migrație în masă” spre vest. Are impresia că ne lansăm în sprint național până în Germania. David Popovici și el pe Dunăre, probabil. Ei bine, se înșală. Așa cum au făcut-o și englezii în 2014, când s-au trezit cu un singur românaș sosit la muncă pe avionul de Luton.
Nu-i nimic, Guido. Cu toții mai greșim, iar noi românii suntem, de felul nostru, iertători. Mai mult decât atât, suntem gazde foarte bune și tocmai de aceea, sunt convinsă că nu ai înțeles pe deplin în ultima ta vizită ce în­seamnă România și cum suntem noi ca popor. Te invit din nou în România, Guido, ca să te găzduim cum se cu­vine”, i-a transmis deputatul social-de­mocrat Natalia Intotero, europarla­men­tarului german.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura